El ministeri d’Esports atorgarà 317.426 euros a un total de 52 esportistes becats

D’altra banda, la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva ha anunciat la reestructuració del Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino, el qual comptarà amb un nou gimnàs i serveis com ara un psicòleg esportiu, un fisioterapeuta i un nutricionista

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, durant la presentació de les beques esportives
La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, durant la presentació de les beques esportives Cristian Cortés

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz han presentat aquest dimarts les beques esportives del programa d’alt rendiment d’Andorra. Les ajudes -un total de 317.426 euros- tindran en compte les dues últimes temporades dels esportistes, ja que la Covid-19 va perjudicar una bona part dels calendaris establerts. Com a novetat, també es durà a terme una reestructuració del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO), un projecte inclòs al programa Horitzó 23.

Així doncs, el ministeri ha definit un total de set programes per separar els diferents esportistes, com ara els majors d’edat amb dedicació plena a l’activitat esportiva, els que ho compaginen amb la feina o els estudis, joves promeses o atletes amb gran potencial, entre altres i s’han tingut en compte aspectes com l’edat, la progressió esportiva, l’assoliment d’objectius establerts o la planificació de metes futures.

Concretament, hi ha 13 joves i 29 majors d’edat a la categoria promeses, 3 esportistes amb plans especials, 5 d’elit i 19 que compaginen l’esport amb l’estudi, però aquests últims no rebran ajuts. A més a més, també hi haurà un ‘Programa esquí-estudi’ i un altre ‘Programa batxillerat lliure’. Entre els becats, destaquen Mónica Doria (Canoa Caiac) amb 24.000 euros, Irineu Esteve (esquí) amb 22.000 euros i Mireia Gutierrez (esquí) amb 20.000 euros.

Del total de 317.426 euros, 129.000 seran pel programa promeses, 115.000 pel d’elit, 56.926 per al de joves promeses i, finalment, 13.000 per als plans especials.

Del total de 317.426 euros, 129.000 seran pel programa promeses, 115.000 pel d’elit, 56.926 per al de joves promeses i, finalment, 13.000 per als plans especials. Pel que fa a l’evolució dels esportistes amb ajuts, enguany hi haurà un més que l’anterior exercici, mantenint la mitjana per sobre dels 50 des de fa 5 anys. En aquest sentit, 29 pertanyen a programa promeses, 5 a l’equip d’elit, 5 més al programa de plans especials i els 13 restants són joves promeses.

Pel que fa al CTEO, Riva ha anunciat un nou gimnàs, zones d’estudi i descans, serveis per a l’esportista com ara un psicòleg esportiu, un fisioterapeuta i un nutricionista i també un metge referent. Tot plegat, s’espera que comenci a estar disponible a partir del gener de 2021.

Segona convocatòria d’ajudes puntuals

La ministra també ha anunciat que aquest dimecres es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra una segona convocatòria d’ajudes puntuals a entitats esportives per un valor d'uns 180.000 euros, i es podran acollir totes aquelles que no hagin sol·licitat l’ajuda en primera convocatòria, que duguin a terme activitats no previstes inicialment o que vulguin subscriure programes formatius per als seus tècnics, entrenadors o altres càrrecs esportius.

Etiquetes

Comentaris

Trending