El control a la frontera impedeix que el Pas de la Casa visqui una situació com la del Pertús

Els francesos intentaven aprofitar el primer dia de desconfinament per accedir a la població encampadana

Cues al Pertús.
Cues al Pertús. ALTAVEU

Milers de ciutadans francesos ha col·lapsat aquest dilluns el barri dels Límits del Pertús, a l'Alt Empordà. Fan cua per anar a comprar a les botigues de serveis essencials de la Jonquera, el primer dia de desconfinament en alguns departaments del país, que permet als ciutadans moure's a una distància de 100 quilòmetres de casa. La situació es podia haver produit al Pas de la Casa però els controls a la frontera ho han impedit.

Els vehicles francesos que han arribat fins a la duana del Baladrà han estat aturats pels gendarmes que els han obligat a fer marxa enrere. Al Pertús,, la policia ha muntat un cordó policial per regular l'accés als comerços de la banda empordanesa mentre que els compradors francesos fan cua a l'altre costat de carrer, en territori francès (perquè la frontera separa una vorera de l'altra). Molts clients porten mascareta però, mentre esperen poder travessar el carrer i anar a comprar als estancs o als supermercats, no es respecten les distàncies de seguretat. "Intentem posar ordre com podem", ha afirmat un dels comerciants.

Aquestes grans cues formades a la frontera coincideixen amb el primer dia de desescalada gradual a França, on hi ha saturació dels transports públics i trànsit dens a les principals ciutats. Aquest dilluns obren gran part dels comerços, i els professors han tornat a treballar per preparar l'arribada dels nens a les escoles, que es farà aquest dimarts.

Al metro, al tren i als autobusos és obligatori portar la mascareta, però aquest dilluns al matí s'han vist escenes d'aglomeracions, especialment al metro de París, on els passatgers no han pogut mantenir les distàncies de seguretat.

Comentaris (1)

Trending