Una miss transsexual serà la padrina dels actes de l’Orgull a Andorra

Michelle Relayze, coneguda icona de la comunitat trans, participarà en la concentració reivindicativa prevista per diumenge i servirà per donar “visibilitat” al col•lectiu, segons s’explica des de Diversand

Michelle Relayze serà la madrina dels actes del Dia de l'Orgull a Andorra.
Michelle Relayze serà la madrina dels actes del Dia de l'Orgull a Andorra.

La comunitat LGBTIQ+ del Principat es prepara per celebrar el Dia de l’Orgull. Ho fa amb uns plans reduïts en comparació amb els que es van començar a preparar el febrer però més ambiciosos dels que es podien preveure fa unes setmanes. L’acte central serà una concentració -mesures de seguretat anticoronavirus incloses- a la plaça del Poble el diumenge, on comptaran amb la presència com a padrina de l’acte de Michelle Relayze, una coneguda icona de la comunitat transsexual a Espanya.

Els actes, de fet, començaran aquest mateix dimarts amb la difusió via xarxes socials d’un vídeo elaborat conjuntament pel ministeri d’Afers Socials Habitatge i Joventut i la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i de Diversand, l’associació que defensa els drets del col·lectiu al país. En ell, diferents membres de la comunitat LGTBIQ+ del país enviaran un missatge amb el qual reclamen respecte i igualtat. També es repartiran adhesius commemoratius de la jornada, que viurà el seu dia gran el diumenge.

Rocio Soler, presidenta de l’entitat, explica que, inicialment, es volia celebrar el dia de l’Orgull, oficialment el 28 de juny, amb una sèrie d’actes que, malauradament, es van haver de descartar per culpa de l’esclat de l’emergència sanitària. Va ser llavors quan es va posar sobre la taula l’opció del vídeo, en previsió que actes presencials fossin complicats de celebrar, circumstància que, però, finalment no serà així.

El manifest de diumenge reclamarà "igualtat i respecte" així com el reconeixement  a nivell legal dels drets del col·lectiu LGTBIQ+

De fet, de cara al cap de setmana hi ha dues cites que comptaran amb la presència de Relayze. L’acte central serà el diumenge, a partir de les dotze del migdia, a la plaça del Poble. Allà es farà una concentració on també es llegirà un manifest. El text definitiu encara s’està ultimant, però Soler avança que “volem reclamar que cal sensibilitzar la població en totes les esferes que cal respecte i igualtat, a banda de reconèixer els drets a nivell legal”.

Justament, la presència de Relayze ha de servir per donar “visibilitat” al país a les persones transsexuals. Es tracta de tota una icona per aquest col·lectiu tant en l’àmbit espanyol com internacional. De fet, l’any passat es va proclamar Miss Trans Espanya i Miss Trans Star International. “És un referent positiu pel col·lectiu”, remarca Soler.

La nit abans, la de dissabte, l’activista participarà en un acte més lúdic que tindrà lloc amb el suport de Diversand a la pizzeria Primavera, a Andorra la Vella. A partir de les vuit del vespre tindrà lloc un sopar amb espectacle on Relayze serà la convidada especial i que servirà per posar la part festiva d’unes jornades reivindicatives.

Soler, a més, avança que els plans inicialment plantejats al febrer no quedaran pas al calaix. Ja es pensa en l’edició 2021 del Pride i, si la situació sanitària ho permet, la voluntat és recuperar bona part de les idees que es tenien per enguany.

Comentaris (7)

Trending