Les loteries espanyoles convoquen un concurs per oficialitzar els actuals punts de venda a Andorra

N'hi ha dos a la capital, un a Sant Julià de Lòria i un altre a Escaldes-Engordany que tindran una cobertura totalment legal

Un dels despatxos de loteries espanyoles a Andorra.
Un dels despatxos de loteries espanyoles a Andorra. Altaveu

La Sociedad Española de Loterías y Apuestas del Estado (Selae) ha convocat un concurs per oficialitzar els quatre punts de venda que hi ha actualment a Andorra, dos a la capital, un a Sant Julià de Lòria, i un a Escaldes-Engordany.  Això és possible gràcies al conveni que es va firmar entre les loteries espanyoles i el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i a l'aprovació, el mes de desembre de l'any passat, del reglament que regula diverses llicències relacionades amb Llei dels jocs d’atzar del 2014.

El plec de bases situa la ubicació dels punts de venda en els llocs on ja estan instal·lats actualment i les concessions es faran per un periode de cinc anys, prorrogables fins a un màxim de 15. L'oficialització dels despatxos evitarà que hi hagi un parèntesi en la venda ja que els locals actuals tenen els terminals, les connexions i l'operativa de venda. A banda de la loteria, comercialitzen la resta de jocs d'atzar com l'euromilions, la primitiva, la bonoloto o la quiniela.

Amb la regularització han d'acabar pràctiques com la de cobrar una comissió per cada dècim de loteria que s'adquireix. Així la venda, fins ara al·legal, tindrà una cobertura totalment legal. Després d'aquest acord poden arribar els de les loteries catalanes i les franceses, que en major o menor mesura també es venen al Principat i que depenen de Loteries de Catalunya i Française des Jeux respectivament. La regularització dels punts de venda és possible gràcies a l'acord del novembre de l'any passat entre les loteries espanyoles i el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i a l'aprovació, el mes de desembre de l'any passat, del reglament que regula diverses llicències relacionades amb Llei dels jocs d’atzar

També es podia incloure l'ONCE tot i que després de la visita de representats d'aquesta entitat el passat mes d'octubre a Andorra, la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va afirmar que no es preveu, però, la possibilitat que es puguin comercialitzar aquests jocs d'atzar, en igualtat de condicions que a Espanya. Això, però, no vol dir que el tema quedi aparcat, segons Pallarés.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending