“La massificació no és bona per al virus, però hem de pagar els ERTOs”

Tant el cap de Govern com el ministre de Salut miren de tirar pilotes fora sobre les imatges vistes aquest cap de setmana, tot i que asseguren que es mirarà de posar ordre alhora que recorden que cal un equilibri sanitari i econòmic

L'avinguda Carlemany és una de les artèries amb més comerços del Principat
L'avinguda Carlemany és una de les artèries amb més comerços del Principat Gabriel Pérez

L’equilibri entre garantir la salut i mantenir el sistema econòmic. Aquesta és en certa mesura la justificació per mirar de posar-se una bena als ulls i treure ferro en relació a les imatges vistes aquest cap de setmana en els nuclis més comercials del país, especialment a les avingudes Meritxell, Carlemany i annexes. El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han insistit que si bé el volum de gent hagut al Principat durant aquest llarg cap de setmana a Espanya no és el millor per frenar el virus, també és cert que cal turisme per fer rutllar l’economia.

Espot ja s’havia referit a la qüestió durant una entrevista a Ràdio Nacional d’Andorra (RNA). I amb menys contundència però el mateix argument s’ha tornat a manifestar durant la compareixença d’aquesta tarda. Matínez Benazet ha reconegut que “la massificació no és bona” per a evitar la propagació del coronavirus, però que “hem de pagar els ERTOs; tot és un equilibri”. El titular de Salut ha explicat que “ens hagués agradat que no hi hagués hagut tanta intensitat” de visitants. I el cap de Govern ha afirmat que es miraran de buscar sistemes per evitar les imatges vistes durant el cap de setmana.

Amb tot, el ministre ha explicat que no s’esperava ni aquí ni a enlloc tanta gent i que s’ha donat un “fenomen social” pel qual “nombrosos” ciutadans han decidit acudir aquest cap de setmana a destinacions de muntanya, no només a Andorra. Amb tot, ha assegurat Martínez Benazet, el respecte al port de mascareta hauria estat exemplar, segons el seu parer. I qui se l’ha retirat per poder menjar, per exemple, ho ha fet “amb el seu propi grup de convivència”.

Comentaris (5)

Trending