Jover opina que els importadors de carburants poden assumir perfectament la taxa carboni

El ministre portaveu afirma que "si mirem l'evolució de la càrrega fiscal dels darrers anys pensen que és assumible sense haver-ho de traslladar a l'usuari"

Sortidors de benzina en una gasolinera del Principat.
Sortidors de benzina en una gasolinera del Principat. Toni Solanelles

El ministre portaveu, Eric Jover ha dit en relació a la negativa dels importadors d'hidrocarburs d'assumir la taxa carboni que el fet que es vulgui traslladar a l'usuari no respon a les expectatives de Govern."Si mirem l'evolució de la càrrega fiscal dels darrers anys pensen que és assumible sense haver-ho de traslladar a l'usuari".

Ha recordat que "tindrem una segona reunió jo mateix i la ministra Sílvia Calvó amb el sector per avançar i debatre els posicionaments de les diferents parts i veure si podem trobar punts de complicitat". A la trobada d'aquest divendres es miraran i es compararan les dades però Jover creu que "el diferencial de preu que tenim amb la majoria de territoris veïns és prou significatiu fins i tot amb la taxa".

El ministre ha recordat que volen complir amb els compromisos internacionals i fer que la transició energètica sigui una realitat. "L'objectiu és beneficiar la població, permetent una reducció significativa del transport públic: amb una tarifa de 30 euros mensuals que pot ser molt competitiva". Ha afegit que la taxa no s'aplicarà pel moment al gasoil de calefacció. "Donarem una transitòria llarga , de sis anys, per permetre que els usuaris es vagin adaptant a noves tecnologies. I ja hem previst increments en les subvencions del programa Renova pel que fa a les infraestructures de calefacció dels edificis".

Dimarts, el president de l'Associació d'Importadors de Carburants, Ramon Visent manifestar que comparteixen amb Govern els objectius de l’acord de París per lluitar contra el canvi climàtic i “creiem necessari reduir la petjada de carboni, però no compartim l’estratègia que vol implantar l’executiu”.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending