Els jocs de taula lideren les vendes a les botigues de joguines

El sector ha patit una davallada significativa dels ingressos en la campanya de Nadal d’enguany per les restriccions de mobilitat imposades als països veïns

Façana de la botiga Tic Toc, a Andorra la Vella
Façana de la botiga Tic Toc, a Andorra la Vella Google Maps

Massa temps a casa i poca oferta lúdica han estat dos factors determinants perquè els ciutadans d’Andorra hagin optat per adquirir jocs de taula. De fet, els diferents establiments de joguines del país, sense destacar cap joguet en particular com el protagonista de la campanya de Nadal, si concorden que l’increment de l’interès per aquest tipus d’article s’ha incrementat considerablement. I les vendes també. No obstant això, aquests negocis han patit una davallada d’ingressos fruit del poc turisme que ha rebut el Principat per culpa de les restriccions de mobilitat imposades pels països veïns.

El propietari de la botiga Tic Toc d’Andorra la Vella, Joan Saurí ha explicat a l’Altaveu que la situació no ha millorat des que va acabar l’estiu i ha destacat que no hi ha hagut cap ‘article estrella’. No obstant això, encara que les xifres de beneficis s’han davallat fins a un 70% respecte a l’any passat en la mateixa època, si ha precisat que els jocs de taula s’han venut bé, millor que altres anys, i que els residents al país han fet les seves compres de la mateixa manera que altres campanyes. És a dir, no és que la canalla hagi rebut menys regals, sinó que el turisme ha hagut de fer les seves transaccions al seu país d’origen.

Imatge d'arxiu de diverses joguines

Relacionat

Davallada en les vendes de les botigues de joguines de cara al Nadal

Encara que altres negocis han concordat amb aquesta explicació, també hi ha algunes excepcions. Així doncs, a Món Imaginari, segons ha declarat la seva gerent, l’article més popular ha estat l’arbre màgic de la col·lecció Klorofil. En la mateixa línia, des de Tot Lego Andorra han destacat les figures relacionades amb el Mario Bros com el producte que més s’ha sol·licitat i la propietària del Basar Valira ha concretat que les noies també s’han decantat per joguines com ara els ninots i les Barbies.

Per últim, la situació als grans magatzems ha estat molt semblant. A Pyrénées, per exemple, l’explicació ha estat la mateixa: vendes disperses i cap joguina que registri una demanda inusual, però si un increment notable de les adquisicions de jocs de taula. Queda clara doncs la postura dels ciutadans: a falta d’opcions per divertir-se, un tauler i bona companyia.

Etiquetes

Comentaris

Trending