S’inicien les obres de l’església de Sant Roc de Sornàs

Solucionar els problemes d'humitats i restaurar tot l'interior malmès són els principals objectius de la intervenció que s'està duent a terme a l'edifici

L'església de Sant Roc de Sornàs
L'església de Sant Roc de Sornàs

Sant Roc de Sornàs estarà fins a final del mes de maig tancat al públic per treballs de restauració. Unes tasques que permetran resoldre els problemes d’humitats i la rehabilitació de l’interior malmesos per aquesta problemàtica, com són les pintures, la coberta, entre altres.

Els treballs de rehabilitació de l’església de Sant Roc de Sornàs ja han començat. Aquesta intervenció té com a objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors.

Durant les deu setmanes que durarà la rehabilitació, es preveu que es torni a reobrir a finals de maig, es procedirà a canviar la coberta, resoldre problemes d’humitats i filtracions, reparar parts de fusteria degradades tant de la coberta com de l’interior, refer el soler, i consolidar motius pictòrics existents a l’interior, sanejar, arrebossar i pintar a la calç. A més, es millorarà la ventilació natural augmentant la capacitat passiva de renovació de l’aire dels murs a través de la substitució del revestiment actual de la façana principal per un material de calç més tradicional i eficient.

Església de Sant Roc de Sornàs.

Relacionat

Govern destina més de 55.000 euros a la rehabilitació de l'església de Sant Roc de Sornàs

Sant Roc és una petita església construïda el 1.750 i declarada Bé d’Interès Cultural el 2003. D’aquesta època es conserva la planta general rectangular, una capçalera quadrangular i un campanar d’espadanya amb un arc de mig punt adovellat.

Etiquetes

Comentaris

Trending