Govern destina més de 55.000 euros a la rehabilitació de l'església de Sant Roc de Sornàs

Tenen per objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors.

Església de Sant Roc de Sornàs.
Església de Sant Roc de Sornàs. Altaveu

El Govern ha adjudicat la rehabilitació de l’església de Sant Roc de Sornàs per un import de 55.133 euros. El termini d’execució de les obres és de 10 setmanes. Tenen per objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors. Així es repararan antigues degradacions del subsol ventilat, de la coberta i de les soleres interiors.

Els treballs inclouen la millora de la ventilació natural del bé immoble augmentant la capacitat de renovació de l’aire passiva dels murs, la qual cosa s’obté substituint gran part del revestiment actual de la façana principal per un material de calç més tradicional i eficient. Tot i això, cal destacar que l’estat de conservació estructural de l’edifici és acceptable vist que, tot i que palesa el pas del temps, no sembla que evidencií problemes d'estabilitat importants.

Sant Roc de Sornàs és una petita església declarada bé d’interès cultural. És una mostra senzilla de construcció sacra rural que va ser construïda al segle XVIII, en concret l’any 1750. D’aquesta època es conserva la planta general rectangular, una capçalera quadrangular i un campanar d’espadanya amb un arc de mig punt adovellat.

Etiquetes

Comentaris

Trending