Els ingressos d’Unicef Andorra baixen gairebé a la meitat en dos anys

El director de l’entitat, Albert Mora, ho atribueix a la pèrdua de donacions especials que sí que havien tingut altres exercicis i assegura que la recaptació per activitat pròpia ha augmentat

Albert Mora, director d'Unicef, en una de les col·laboracions amb l'AR+I i Andtropia
Albert Mora, director d'Unicef, en una de les col·laboracions amb l'AR+I i Andtropia BRU NOYA

L’any 2022 Unicef Andorra va aconseguir ingressar 518.376 euros per al finançament dels diferents projectes que porta a terme tant a Andorra com en l’àmbit internacional. El 92% d’aquesta xifra prové de donacions, socis i empreses privades mentre que la resta ho aporta el Govern. La recaptació ha baixat gairebé a la meitat en dos anys - el 2020 va ser de 961.473,68 euros i el 2021 de 842.279,59 euros- i torna a nivells de l’any 2018. 

El director de l’entitat, Albert Mola, ho atribueix al fet que el passat exercici no hi va haver cap donació especial com sí que havia passat el 2021 i que va suposar la meitat de tots els ingressos, tanmateix, assegura que els ingressos per les campanyes i accions impulsades per la mateixa Unicef, van créixer durant el 2022.

Gran part dels diners recollits s’han destinat als diferents programes internacionals on participa Unicef Andorra. El 2022 es va tancar el projecte del Buthan per a la integració educativa els infants amb necessitats especials i es va iniciar la col·laboració amb el projecte que vol garantir l’educació de les nenes adolescents a l'Afganistan malgrat que la prohibició del règim Talibà, a través d’escoles comunitàries informals. L’any passat a aquesta iniciativa ja s’hi van destinar 25.000 euros i durant el 2023 esperen poder-ne aportar 100.000. Un altre dels projectes on s’ha començat a treballar és en els ‘Ecopobles’ de Madagascar amb l’objectiu d’estendre els sistemes d’energia sostenible per ajudar les comunitats a ser més resilients als efectes del canvi climàtic i construir un futur més sostenible al país. També en l’àmbit internacional es fa fer un esforç el 2022 des del Comitè d’Andorra per l’Unicef per recaptar diners per a Ucraïna i els primers 100 dies es van aconseguir més de 79.000 euros.

Part de l’activitat del comitè local i els seus recursos també es dirigeixen a Andorra i l’any passat es va apostar per continuar col·laborant amb l’observatori de la infància i promoure l’estudi sobre l’impacte de la tecnologia en l’adolescència, un estudi que preveuen repetir cada 4 o 5 anys. Altres projectes que van tenir continuïtat van ser les parròquies amigues de la infància i l’escola amiga d’Unicef així com la celebració de la setmana de la infància, de la lactància materna i el dia internacional de la infància.

Avançant ja en l’activitat que s’està portant a terme aquest any s’ha destacat la importància de contribuir a la desestigmatització de les malalties mentals entre els joves i alhora la promoció de la salut mental. També continuen preocupats per qüestions com la baixa natalitat i l’assetjament escolar, matèries totes que es tracten en reunions amb els diferents ministeris implicats. Mora ha assenyalat que part de la seva feina és fer “advocacia real per la defensa dels drets dels infants i la promoció de polítiques i legislacions que siguin efectives”. Per aconseguir incidir, diu, és important disposar d’estudis fiables que mostrin la realitat amb dades contrastables”. En aquest sentit, han signat un nou conveni de col·laboració amb el clúster d’Esports per treballar conjuntament en la recerca de finançament per poder encarregar un estudi sobre la violència sexual en l’esport.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending