Govern destina més d'un milió d'euros al foment de pràctiques ramaderes

S’han repartit entre un total de 81 explotacions amb la voluntat de donar continuïtat i suport a la producció de carn del país

Ovelles pasturant al pla de Ransol.
Ovelles pasturant al pla de Ransol. Altaveu

El consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya corresponents al període comprès entre l’1 de desembre del 2020 i el 31 de maig del 2021 per un import d’1.051.510 euros. Els ajuts s’han repartit entre un total de 81 explotacions ramaderes d’arreu del país.

La voluntat del Govern és donar continuïtat i suport a la producció de carn del país. La subvenció té com a base el Reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya. Les subvencions s’atorguen als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda -és a dir bovins, equins, ovins i caprins- en concepte de l’ajut que es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país.

D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus. La xifra total d’ajuts és similar a la dels darrers anys, ja que el nombre de caps de bestiar total, així com d’explotacions ramaderes, també s’ha mantingut estable.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending