Govern destina més de 8,3 milions d'euros en ajuts i programes per a persones amb discapacitat

Afers Socials ha iniciat enguany una modificació que té en compte els acords internacionals i, especialment, el compromís amb les entitats cíviques del país

Cartell del Dia Mundial.
Cartell del Dia Mundial. Altaveu

El Govern ha destinat, aquest any, més de 8,3 milions d’euros a la promoció i implementació efectiva dels drets de les persones amb discapacitat. Desglossant la xifra, des de principi d’any s’han destinat 2.578.685,81 euros a la pensió de solidaritat per a persones amb discapacitat i s’han atorgat uns 75.679,01 euros a entitats cíviques i projectes socials que duen a terme actuacions en matèria de discapacitat. Aquest dijous se celebra el Dia Mundial dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

A més, el 2020 des del Govern s’ha contribuït amb 5.547.763,69 euros a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell per tal de poder desenvolupar programes que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat. Així mateix, fins a la data s’han destinat uns 100.981,92 euros a la Fundació Privada Tutelar en l’atenció a les persones tutelades i els serveis de l’entitat.

D’altra banda, Afers Socials ha iniciat enguany la modificació de la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat de l’any 2002. Una modificació que té en compte els acords internacionals i, especialment, el compromís amb les entitats cíviques del país representants de la discapacitat. Els ajustaments plantejats tenen l’objectiu d’adaptar i actualitzar aquesta llei marc a les bases del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat, que el Govern va ratificar el 2014, amb la voluntat de reforçar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Etiquetes

Comentaris

Trending