El Govern decreta tres dies de dol nacional per la mort de Valéry Giscard d'Estaing

S’ha habilitat un llibre de condolences a la planta baixa de l’Edifici Administratiu perquè tothom qui ho vulgui pugui deixar-hi un missatge

El cònsol Vicens Mas llegeix el discurs durant la visita de Giscard d'Estaing a Sant Julià el 1978.
El cònsol Vicens Mas llegeix el discurs durant la visita de Giscard d'Estaing a Sant Julià el 1978. Félix Peig/ANA

El Govern declara tres dies de dol nacional amb motiu de la defunció de qui fou copríncep d’Andorra, Valéry Giscard d’Estaing. El cap de Govern, Xavier Espot, trametrà una carta a la família expressant les mostres de condol i ha manifestat el seu respecte i agraïment pel servei al Principat que va fer el copríncep Giscard d’Estaing entre 1974 i 1981. Unes mostres de condol en nom també de la resta de l’Executiu i de tot el poble andorrà. De la mateixa manera, el ministeri d’Afers Exteriors trametrà una nota verbal a l’Ambaixada de la República Francesa.

Valéry Giscard d’Estaing ha mort aquest dimecres als 94 anys. Va ser copríncep d’Andorra i president de França durant 7 anys i, a banda, va ostentar altres càrrecs de gran responsabilitat política com el de ministre de Finances. Com a Copríncep, va visitar el Principat el 19 d’octubre de 1978, on va fer un discurs a la plaça Príncep Benlloch.

Valery Giscard d'Estaing a les escales de Casa de la Vall amb Joan Martí Alanis i la resta d'autoritats el 1978.

Relacionat

Mor als 94 anys l’excopríncep francès Giscard d’Estaing

El dol nacional s’inicia aquesta mitjanit i durarà tres dies –divendres, dissabte i diumenge–. A banda, s’ha habilitat un llibre de condolences a la planta baixa de l’Edifici Administratiu de Govern perquè tothom qui ho vulgui pugui deixar-hi un missatge. Estarà disponible aquest divendres fins a les 17 hores de la tarda.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending