Govern crea Andorra Innovació i Recerca que fusiona tres entitats

L'Institut d'Estudis Andorrans (IEA), Actua Tech i l'Observatori de la Sostenibilitat s'integren en el nou organisme que potenciarà la investigació i reduirà les despeses de funcionament anuals en 80 mil euros

Comentaris

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. SFGA

El Govern integrarà l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA), Actua Innovació i l'Observatori de la Sosteniblitat d'Andorra (OBSA) en una nova entitat que es dirà Fundació Andorra Innovació i Recerca. Això provocarà la desaparició dels tres organismes. El projecte ja ha estat presentat als grups parlamentaris i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo espera que la llei de creació es pugui aprovar durant aquest primer semestre. 

La creació del nou organisme suposarà un estalvi anual de 80 mil euros. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha explicat que l'objectiu és aprofitar al màxim les sinergies. "Enfortirà la col·laboració que ja hi havia entre les tres institucions que ha col·laboraven en diversos projectes. Amb la creació del nou organisme fem un pas més".

La Fundació Andorra Innovació i Recerca treballarà en la recerca bàsica i aplicada, generarà coneixements i desenvoluparà solucions innovadores que permetin donar resposta als reptes actuals. Els seus principals àmbits d'actuació seran la societat, les noves tecnologies, i el foment de l'emprenedoria.

El nou projecte és un treball transversal entre dos ministeris. Jordi Gallardo ha assegurat, durant la roda de premsa de presentació d'aquest dimarts que "és una clara aposta per enfortir l'estratègia nacional per la recerca i innovació". Finalment, pel que fa a l’organització de la futura fundació, el ministre ha exposat que tindrà un patronat s’encarregarà de la seva organització al més alt nivell, i que d’aquest se’n desplegaran un comitè director per a l’àrea de recerca i un altre per a l’àrea d’innovació.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending