Govern aprovarà “properament” la cobertura de les estades a centres terapèutics estrangers

Així ho ha transmès al consell d’administració de la CASS, tot apuntant que les famílies hauran de fer-se càrrec del 10% de copagament

Comentaris

Una imatge de la seu de la CASS.
Una imatge de la seu de la CASS. Toni Solanelles

Govern preveu aprovar “properament” el decret que ha de regular les tarifes per a l’ingrés de joves amb addiccions o trastorns mentals a centres terapèutics. Així s’ha traslladat als membres del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) durant la reunió celebrada aquest dimarts. Un cop estigui en vigor, permetrà que les famílies només hagin d’assumir el 10% del cost de l’estada de l’adolescent.

El decret neix seguint l’encomana feta des del Consell General el passat 6 d’octubre. En el seu dia, es va donar un termini de dos mesos que, clarament, ja s’ha superat. Justament, l’Associació en defensa dels joves en risc (ADJRA) havia denunciat aquest retard, tot posant en relleu la importància de tancar com abans millor aquest finançament per als casos on aquests ingressos siguin necessaris.

Can Ros és un dels complexos d'Amalgama7.

Relacionat

L’associació de joves amb problemes de salut mental denuncia els incompliments de Govern

Segons hauria transmès Govern al consell d’administració de la parapública, el decret en qüestió estaria a punt de sortir del forn. Aquest ha d’establir “les condicions de finançament dels centres terapèutics i educatius amb ingrés per a menors d’edat obligats, amb trastorns mentals, de conducta i addiccions”. S’hauria de publicar “properament”.

A través d’un comunicat, la mateixa CASS ha volgut diferenciar específicament aquestes instal·lacions dels centres hospitalaris, per als quals ja existeix una cobertura establerta del 90% com a mínim. En tot cas, en el decret ara a punt de veure la llum, s’establirà que els familiars hauran d’assumir un 10% de copagament.

Serà en convenis específics quan es fixarà la distribució del finançament de les prestacions. Des de la parapública s’apunta que “aquest decret no hauria de tenir implicacions en la part de la tarifa que s’ha d’aplicar a la CASS, atès que aquesta s’ha de correspondre a la càrrega sanitària que correspongui”.

Etiquetes

Comentaris

Trending