Govern aprova 530 autoritzacions de treball

Aquesta xifra pel període entre maig i octubre, s’ha fixat tenint en compte la conjuntura laboral a causa de la pandèmia de la Covid-19

FAÇANA DE L'EDIFICI DE L'OBAC, ON HI HA EL DEPARTAMENT DE TREBALL.
FAÇANA DE L'EDIFICI DE L'OBAC, ON HI HA EL DEPARTAMENT DE TREBALL. Altaveu

El consell de ministres ha aprovat 530 autoritzacions de treball en el període de maig a octubre. Aquesta xifra representa una reducció del que es va aprovar l’any 2019 pel mateix període –900 permisos– i s’ha fixat tenint en compte la conjuntura laboral a causa de la pandèmia de la Covid-19. En el mateix període del 2020 es va aprovar un contingent de 450 autoritzacions de treball.

En concret, per a aquest període, del total de 530 autoritzacions, es poden lliurar 413 de residència i de treball i 117 de treball fronterer. Cal recordar que la xifra global, com és habitual, es pot ampliar en un 30%.

El Reglament aprovat aquest dimecres estableix que les empreses que apliquin una suspensió temporal del contracte de treball o una reducció de jornada laboral no poden sol·licitar cap autorització d’immigració si és per a la mateixa ocupació que la d’un assalariat de l’empresa afectat per alguna d’aquestes mesures. El Servei d’Immigració efectuarà les comprovacions corresponents.

El text manté les mesures de flexibilització adoptades els darrers anys per als treballadors d'un estat que hagi signat un conveni amb Andorra, ja que no s'exigeix formació ni experiència a aquests treballadors. També en la línia de la flexibilització, s’inclouen mesures per als treballadors que no són membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, pel que fa a l'experiència professional.

Etiquetes

Comentaris

Trending