Furgar entre els contenidors de les botigues d’alimentació comença a deixar de ser anecdòtic

Són casos extrems, però cada vegada apareixen més testimonis residents al país -i no pas sempre temporals o passavolants- que intenten recollir productes que es llancen en acabar la jornada

Comentaris

Furgant en contenidors d'un establiment alimentari aquest dimecres a la nit.
Furgant en contenidors d'un establiment alimentari aquest dimecres a la nit.

Fa uns dies eren diverses unitats de pa llançat en els contenidors d’un establiment del centre d’Andorra la Vella els que causaven indignació entre aquells que van ser testimonis del fet i que consideraven que l’empresa en qüestió hauria d’haver adoptat una altra solució abans de desprendre’s del pa d’aquella manera. Més, deien els testimonis, sabent que hi ha qui passa gana. Aquesta mitjanit passada era gent aparentment amb dificultats que furgaven en contenidors d’un altre establiment alimentari de la capital per mirar de reaprofitar alguna de les mercaderies que s’haguessin pogut llançar a les escombraries.

Ni el suposat projecte d’economia circular acaba de funcionar -perquè molts establiments no acaben de trobar la fórmula per no haver de desprendre’s de mala manera d’aliments que de ben segur són comestibles encara que estiguin a punt d’arribar a la seva data de consumició preferent- ni tampoc no rutlla la situació social. Malauradament, furgar en contenidors de botigues d’alimentació ja no és anecdòtic. Tampoc no és una escena recurrent. Però sí que està succeint més del que hom es pensa.

I segons que han confirmat les fonts que van ser testimonis de la presència d’algunes dones furgant en els contenidors aquest dimecres a la nit, no sempre es tracta de passavolants o persones que estan temporalment al país. Hi ha mares, hi ha famílies establertes de fa anys al país que es troben amb serioses dificultats. I sabedores que hi ha establiments que es desprenen de les mercaderies sobreres en els contenidors que deixen a peu de botiga, aprofiten hores intempestives però abans de la recollida per mirar d’abastir-se amb el que poden.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending