La finalització de la temporada d’hivern desploma l’ocupació fins al 38,80%

S'espera que la tònica es mantingui de la mateixa manera durant les pròximes setmanes i fins a Sant Joan

Rètol d'un hotel del país.
Rètol d'un hotel del país.

Després de la temporada d'esquí, els turistes que visiten el Principat baixen de forma dràstica. Així ho demostren les dades d'ocupació que se situen per sota del 40% i que des de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) consideren normal. Si les previsions no fallen, es tornaran a reactivar el mes de juny, al voltant de Sant Joan.

El punt final a la temporada d’hivern ha comportat una davallada important de les ocupacions per sota del 40%. En concret, del 18 al 24 d’abril, s’ha situat en el 38,80%. Una xifra que des de l'UHA consideren normal, ja que “tenim ara un període d'un mes o un mes i mig on les dades seran similars a aquestes, és molt fluix o pràcticament res entre setmana i una mica més els caps de setmana”.

Són mesos amb poc volum de feina en els quals s’aprofita per fer tasques de manteniment, vacances, entre altres. De fet, molts dels hotels de parròquies altes acostumen a tancar fins a la temporada d’estiu. En aquest sentit, des de la patronal hotelera esperen que es torni a reactivar al juny, al voltant de Sant Joan.

Etiquetes

Comentaris

Trending