Les festes majors seran el punt de trobada pel procés participatiu del Pla Nacional de Joventut

La metodologia del treball és aconseguir entrevistes individuals amb joves on expressin les seves necessitats i neguits. El primer punt de trobada serà aquest cap de setmana al Roser d'Ordino

Una carpa del Fòrum de la Joventut.
Una carpa del Fòrum de la Joventut. Fòrum de la Joventut

El Pla Nacional de Joventut (PNJA) data del 2010 i aquest any ha començat el procés d'actualització comptant amb els principals actors implicats: Govern, comuns i el Fòrum de la Joventut. La base de tot plegat és el procés participatiu que tot just començarà aquest cap de setmana i que consisteix a obtenir el nombre més gran possible d'entrevistes amb joves per conèixer de primera mà els seus neguits i necessitats.

El Fòrum és l'encarregat de desenvolupar aquesta part participativa amb la col·laboració de l'AR+I i el Carnet Jove. L'AR+I els ha aportat la metodologia a seguir per fer les entrevistes amb els joves i el Carnet Jove tota la part de publicitat i comunicació. El treball de camp es farà durant el mes de juliol, aprofitant que se celebren la majoria de les festes majors, i al capdavant hi haurà el director de l'entitat, Anthony Francome i una altra persona contractada expressament per aquest projecte i que tindrà la funció de coordinar tot l'equip de voluntaris que hi prendrà part.

Perquè el projecte funcioni cal que els interlocutors siguin també joves que ja han passat un procés de formació. Hi haurà dos tipus de trobades; per una banda, alguns voluntaris coneixedors dels jocs de trobada dels joves s'hi situaran estratègicament per establir contactes i poder fer aquestes entrevistes individuals, i per l'altra es convocaran trobades on primer hi haurà una conversa introductòria entre tots i després qui hi vulgui participar mantindrà una xerrada més personal amb el responsable de la trobada.

Les primeres trobades oficials convocades són al carrer Major d'Ordino aquest cap de setmana i dilluns aprofitant la celebració del Roser. La convocatòria està oberta des de les set de la tarda i fins ben entrada la nit. Aquesta mateixa metodologia de treball també la seguiran des dels diferents serveis de joventut dels comuns per aconseguir el màxim d'informació possible.

A l'agost s'iniciarà la següent fase d'aquest procés d'actualització del PNJA que el passat desembre es va adjudicar a Tandem-Mariano, una aliança entre la cooperativa Tandem Social i la Fundació Mariano. Precisament les consultores de la Fundació, que s'encarreguen del disseny del Pla, seran les encarregades d'analitzar en profunditat les entrevistes que s'hagin enregistrat i extreure'n conclusions. Si veuen que falta informació al setembre es podria fer alguna altra tanda d'entrevistes. En tot cas les decisions finals dependran de l'acord entre totes les parts implicades i també de la validació de la població. El procés preveu un nou procés participatiu a l'octubre i finalment presentar les noves línies d'actuació del Pla Nacional de Joventut a partir del febrer de l'any vinent.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending