Fer dues formacions i pagar 30 euros, requisits per tenir un gos potencialment perillós

Al llarg del 2022 hi haurà quatre convocatòries que es faran al febrer, al maig, al setembre i al novembre, i la durada de la sessió informativa serà de dues hores

Un gos potencialment perillós.
Un gos potencialment perillós.

El Govern ha validat aquest dimecres l’Ordre ministerial que fa referència a les accions formatives impartides per l’Administració per aquelles persones que vulguin tenir un gos considerat perillós o potencialment perillós. D’aquesta manera, serà obligatori passar dues formacions, una d’elles amb un test d’avaluació, i s’haurà d’abonar 30 euros per poder realitzar-les. Es faran, al llarg del 2022, quatre convocatòries a febrer, maig, setembre i novembre.

Totes les persones que estiguin interessades a tenir un gos que sigui de raça considerada perillosa o potencialment perillosa hauran d’estudiar. Per al 2022 ja s’han citat quatre convocatòries per poder fer les formacions prèvies a l’adquisició de l’animal. El cost haurà de ser assumit pel futur propietari del gos, i serà de 30 euros en total.

D’una banda, el primer pas serà acudir a un dels centres d’ensinistrament autoritzats i fer un curs previ. Allà, els formadors orientaran els futurs propietaris sobre els comportaments que tenen aquests tipus de gossos, i es farà una valoració de la persona que el vol adquirir. Això serà clau per poder prendre una decisió, i serà completament necessari per poder continuar amb el procés d’adquisició de l’animal.

El segon pas serà fer una jornada que tindrà una duració de dues hores, on hi ha d’haver un mínim de tres alumnes i un màxim de deu. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que els propietaris hauran d’assolir coneixements de la normativa, de les obligacions derivades de tenir aquests animals, dels requisits de tinença o el règim d’infraccions, entre altres. Per tal de verificar que s’han adquirit, hauran de superar una prova d’avaluació de tipus test. Així serà com podran obtenir l’acreditació per la tinença d’un gos potencialment perillós.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending