L’FDA autoritza la comercialització d’IQOS com “producte de tabac de risc modificat”

La decisió de l’Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units conclou que és un producte completament diferent i que constitueix una opció millor per aquells adults que, d’una altra manera, seguirien fumant

Un dels productes IQOS.
Un dels productes IQOS. Altaveu

L’Administració de Medicaments i Aliments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) ha autoritzat la comercialització d’IQOS, el sistema elèctric d’escalfament de tabac de Philip Morris International (PMI), com un “producte de tabac de risc modificat” (MRTP). Així, l’organisme ha considerat que l’emissió de l’ordre de modificació de l’exposició per a IQOS és adequada amb la finalitat de fomentar la salut pública.

La decisió adoptada és la prova que IQOS és un producte fonamentalment diferent a la cigarreta i una millor opció per als adults que del contrari seguirien fumant. IQOS es converteix així en el primer i únic producte electrònic que s’utilitza amb nicotina al que s’atorguen ordres de comercialització a través del procés d’MRTP de l’FDA. L’FDA ha autoritzat la comercialització d’IQOS amb la següent informació: el sistema IQOS escalfa el tabac, però no el crema.

Això redueix significativament la producció de components químics nocius i potencialment nocius. Els estudis científics han demostrat que canviar completament de les cigarretes convencionals al sistema IQOS redueix considerablement l’exposició del cos a químics nocius i potencialment nocius.

L’organisme ha determinat que l’evidència científica disponible demostra que IQOS pot repercutir en benefici de la salut de la població en el seu conjunt, tenint en consideració tant als consumidors de productes de tabac, com a aquelles persones que no consumeixen productes de tabac actualment. L'FDA se suma al creixent consens internacional entre científics independents que IQOS constitueix una opció millor per seguir fumant i està alineat amb la decisió de l’FDA d’abril de 2019, en virtut de la qual s’autoritzava la comercialització d’IQOS als Estats Units. La decisió de l’FDA suposa un exemple molt important de com les autoritats i els organismes de salut pública poden regular les alternatives sense fum d’una manera que les diferenciï de les cigarretes, amb la finalitat de protegir i fomentar la salut pública.

Comentaris

Trending