Les famílies opten cada cop més per reutilitzar el material escolar en la tornada a les aules

La compra de productes de papereria, motxilles, llibres i tauletes electròniques pot fer pujar la factura de la tornada a les aules fins als 500 euros en els casos més extrems

Material escolar a la zona especial de papereria a Pyrénées
Material escolar a la zona especial de papereria a Pyrénées

Recta final de les vacances i les famílies s’afanyen a tenir-ho tot a punt per al retorn a les aules per a després de Meritxell. Aquest any la inflació no s’ha notat tant en el preu del material escolar i llibres de text, així i tot la factura pot pujar fins als 500 euros depenent del curs, el sistema educatiu i si cal renovar-ho tot. Per això des dels diferents comerços especialitzats consultats apunten que la tendència és que cada cop més es reutilitzi material per no haver de fer front a una despesa tan elevada a l’inici de cada curs.

Les escoles acostumen a facilitar la llista de material necessari per al següent curs a principi de juliol, però la gran majoria esperen a aquestes dates per fer les compres. El preu del conjunt de llibretes, carpetes, paper, llapis i bolígrafs que s’han de comprar oscil·la entre els 30 i els 120  euros depenent del curs i del centre i també de la botiga on es faci la compra, clar. A això se li ha de sumar la motxilla i l’estoig en el cas que s’hagi de renovar i aquí la factura pot pujar entre 60 i 100 euros més.

Aquest any la inflació no s’ha notat tant -la pujada forta va ser l’any passat, asseguren els establiments- en el preu del material escolar i llibres de text, així i tot la factura pot pujar fins als 500 euros depenent del curs, el sistema educatiu i si cal renovar-ho tot

Els alumnes de l’Escola andorrana no tenen llibres de text, com a molt un llibre de lectura per curs, però a partir de segona ensenyança cal tenir en compte el cost de comprar l’iPad que és obligatori. Altres sistemes educatius sí que tenen llibres de text i el seu cost va des dels 100 euros per a cursos inferiors fins als 300 pels alumnes més grans. Si ho sumem tot per la part alta, el cost de la tornada a l’escola pot superar els 500 euros. 

El Josep Maria de la botiga Ofijet indica que cada vegada és més freqüent veure a la botiga pares que hi van amb la llista ratllada perquè han eliminat elements que reutilitzen de cursos anteriors o que els hi passen altres famílies. També ho assenyala l’Helena de la botiga Carlin que afegeix que aquesta pràctica pot reduir la despesa en material un 70%

El Jose del departament de papereria de Pyrénées indica que encara és massa d’hora per saber com es comportarà el client en aquest inici de curs escolar perquè en el seu cas la venda forta comença la darrera setmana d’agost, on s’acumula tota la feina. Pel que fa als preus tots els comerços asseguren que la pujada forta va ser l’any passat, que aquest any no és tan significativa i han intentat assumir-la reduint els marges que guanyen per tal que el client no ho noti.

A banda de deixar les compres per l’últim moment, alguns establiments també constaten un canvi en la manera de comprar i molts passen la comanda del que necessiten per mail i només s’apropen al comerç per recollir el material i pagar. Així estalvien temps i aglomeracions.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending