Expectació per la presència a Andorra de l’exconseller català Lluís Puig

Qui fou responsable de Cultura del govern català que va liderar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, buscat per la justícia espanyola, ha assistit a la presentació del llibre ‘Fronteres’ de Vicenç Partal a La Trenca

Comentaris

Puig amb l'autor de 'Fronteres', Vicenç Partal.
Puig amb l'autor de 'Fronteres', Vicenç Partal. COMANEGRA

Qui fou conseller de Cultura del govern català encapçalat per Carles Puigdemont, Lluís Puig, ha estat aquest dijous a Andorra. El polític egarenc, que es troba exiliat a Bèlgica des dels fets d’octubre del 2017, amb l’aplicació del 155 i la intervenció de la Generalitat per part de l’executiu espanyol, ha estat a la llibreria La Trenca, assistint a la presentació de ‘Fronteres’, la darrera obra del periodista Vicenç Partal, publicada per l’editorial Comanegra. És el primer cop d’un dels líders de l’1-O buscats per la justícia espanyola visita un país fora de la Unió Europea.

Cal recordar que Puig, igual que altres antics membres d’aquell govern català, com el llavors president Puigdemont o els consellers Toni Comin o Clara Ponsatí, estan cercats per la justícia espanyola. Per ara, però, els procediments judicials oberts a diferents països, en el cas de Puig a Bèlgica, no han acceptat la demanda d’extradició. I el polític d’origen terrassenc pot moure’s amb llibertat.

I aprofitant aquesta possibilitat, aquest dijous estava a Andorra. Com destacaven diferents mitjans catalans, per primer cop fora del territori de la UE. El seu viatge al Principat respon a la voluntat de ser present a un acte a la llibreria La Trenca, de la capital. Allà es feia la presentació pública de ‘Fronteres’, el darrer llibre del periodista i principal responsable del portal ‘Vilaweb’, Vicenç Partal.

La seva presència, doncs, ha aixecat una forta expectació. Tant a Andorra com a diversos mitjans catalans. Aquests s’han fet ressò d’aquest viatge.

Comentaris (13)

Trending