Els euros commemoratius andorrans sortiran a la venda al desembre

Les monedes d'aquest any estan dedicades a la Cimera Iberoamericana i al 50è aniversari del sufragi femení

La moneda commemorativa de la Cimera.
La moneda commemorativa de la Cimera. Altaveu

L'emissió de les dues noves monedes commemoratives d'euros andorrans s'anuncia pel 9 de desembre. Estan dedicades a la Cimera Iberoamericana i als 50 anys del sufragi femení. La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que s'endarrerís la seva sortida, especialment de la primera, provocant l'expectació dels col·leccionistes. De la segona ja s'havia anunciat la seva difusió durant el darrer trimestre d'aquest any.

Andorra fa dues monedes commemoratives cada any en homenatge a esdeveniments històrics o institucions del país, com el Consell General, les finals de la Copa del Món d'esquí a Grandvalira, la duana andorrana,o els 25 anys de la Televisió d’Andorra o el centenari de l’himne d’Andorra. Les tirades són molt petites i van molt buscades  entre els aficionats a la numismàtica ja que algunes s'han exhaurit i hi ha monedes que s'han comprat per 2.500 euros.

La commemoració dels cinquanta anys del sufragi universal femení (14 d'abril del 1970) compta amb 60.000 peces i la de la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern amb 73.500 peces. El disseny de la moneda mostra una cara femenina dins d’un embolcall d’interminables línies en moviment.

Aquestes línies estan formades per noms femenins molt junts, un fet que dificulta la seva lectura individual, com un homenatge a la solidaritat de les dones en la lluita pels seus drets. Les monedes s'han encunyat a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre de Madrid.

Etiquetes

Comentaris

Trending