Escaldes recupera la diada de Sant Miquel d’Engolasters després de la Covid-19

L'esdeveniment també significarà el primer acte públic per la pubilla i l'hereu, escollits el passat mes d'abril

L'església de Sant Miquel d'Engolasters.
L'església de Sant Miquel d'Engolasters.

La diada de Sant Miquel d'Engolasters torna a la parròquia escaldenca després de la crisi sanitària. D'aquesta manera, la Unió Pro-Turisme d'Escaldes ha planificat diverses activitats -sardanes, actuació de l'Esbart Santa Anna, missa i coca i moscatell- per tornar a omplir l'espai de l'església romànica en una jornada festiva. A més, hi haurà busos gratuïts entre la plaça Santa Anna i el monument per apropar tots aquells que ho desitgin.

A poc a poc, les tradicions i costums es van recuperant després de la pandèmia sanitària. Una d’aquestes és la diada de Sant Miquel d’Engolasters, organitzada per la unió Pro-Turisme d’Escaldes, que tornarà a omplir el pla de l’església romànica d’activitats i gent aquest diumenge 8 de maig.

Els actes començaran a les 12 del migdia amb una ballada de sardanes per, posteriorment, donar pas a l’actuació de l’Esbart Santa Anna. A les 13.20 hi haurà la presentació del pubillatge 2022-2023 en el que serà el seu primer acte després de la seva elecció a l’abril d’enguany i que també havia quedat en stand-by a causa de la covid-19. Ja al migdia, a les 13.30, hi haurà la tradicional missa i benedicció, per a després, repartir coca i moscatell entre els assistents.

Foto de família de tots els assistents a la proclamació.

Relacionat

Escaldes renova, tres anys després, la pubilla i l’hereu

Per aquesta jornada es posa a disposició autocars gratuïts per totes les persones que vulguin apropar-se fins a l’església. Les sortides es faran des de la Plaça Santa Anna de la parròquia escaldenca fins al mateix peu del monument romànic des de les 11 del matí fins a les tres de la tarda.

Paral·lelament, des de l’organització també s’han impulsat activitats esportives. Dissabte serà el torn del concurs de petanca, a les pistes del Prat Gran, en modalitat de tripletes, mentre que l’endemà es realitzarà el Torneig d’escacs al Parc de la Mola. En aquest darrer cas, cal fer la inscripció a la web d’Escacs Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending