Es crea del segell de Restaurant de Cuina Tradicional d’Andorra

Permetrà identificar els establiments que proposen en la seva oferta gastronòmica plats preparats segons les 120 receptes que conformen el patrimoni gastronòmic viu del país

Un dels plats de la cuina tradicional andorrana.
Un dels plats de la cuina tradicional andorrana.

Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament de creació i normes d’ús del segell de Restaurant de Cuina Tradicional d’Andorra. Es tracta d’un segell que permetrà identificar els establiments que proposen en la seva oferta gastronòmica plats preparats segons les 120 receptes tradicionals que conformen el patrimoni gastronòmic viu del país, així com begudes produïdes amb produïdes amb productes de proximitat.

D’aquesta manera, es vol promoure la cuina andorrana en els restaurants del país, reconèixer els professionals que estan compromesos amb la conservació i promocionar l’oferta culinària d’Andorra entre els visitants.

Així, podran rebre el segell els restaurants que explicitin que fan cuina andorrana amb productes de proximitat, que tinguin com a mínim cinc plats amb receptes del patrimoni gastronòmic viu –incloent sempre com a mínim un entrant, un plat principal i unes postres–, que no utilitzin tècniques de caràcter experimental i que ofereixin carta de begudes amb com a mínim un vi, cervesa o licor del país. A més a més, no podran utilitzar material d’un sol ús, ni de plàstic o similars.

Els restauradors interessats en fer ús d’aquest nou segell de Restaurant de Cuina Tradicional d’Andorra poden presentar la seva sol·licitud per a la seu electrònica del Servei de Tràmits i, un cop validats, rebran l’adhesiu identificatiu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending