Es cobraran els rescats a la muntanya per imprudència o esports de risc

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell anuncia que la mesura es farà efectiva amb l'aprovació del pressupost

Comentaris

Un helicòpter a l'helistop de la caserna de bombers a punt per enlairar-se per a un rescat.
Un helicòpter a l'helistop de la caserna de bombers a punt per enlairar-se per a un rescat. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha anunciat aquest dimarts que a partir de l'aprovació del pressupost es cobraran els rescats de muntanya en casos d'imprudència o d'esport de risc com ja es fa en els països veïns. El nombre de rescats i de gent a la muntanya ha propiciat que s'apliqui aquesta mesura.

Rossell ha manifestat que "és lògic que en els casos de totes aquelles persones que van a fer esports de risc i que calgui fer un rescat s'hagi de cobrar". El ministre ha dit que el sistema dels països veïns també s'ha de posar en marxa a Andorra. L'augment de gent a les muntanyes també ha provocat un creixement dels rescats. Així, el Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments ha realitzat 53 actuacions durant aquest estiu. En tot l’any 2021 en van fer 163 i el 2020, 146. 

L’excursionisme, el senderisme, la ultratrail, la cursa de muntanya, l’esquí de muntanya, el submarinisme, el descens de canyons i barrancs, el pònting, l’escalada, la caça, la bicicleta de muntanya, el raid i trec hípics, el turisme eqüestre, l’esquí, el surf de neu, el paraesquí, la bicitrineu, el múixing, la bicicleta de neu, l’aerostació, el paracaigudisme, el salt base, el vol d’ultralleugers, el vol en aparells amb motor i sense i el parapent estarien considerats esports o pràctiques de risc.

De la seva banda, per imprudència es pot establir el fet no de no observar els senyals de perill, fer activitats en zones prohibides o espais naturals, saltar-se prohibicions genèriques establertes o no respectar els butlletins meteorològics o altres advertències dictades per Protecció Civil. El llistat no és un ‘numerus clausus’, però sí que limita un marc, també, per si mai han d’intervenir els tribunals en la resolució d’algun conflicte.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending