Entitats del país consideren “desproporcionades” les ajudes que reben les ONG que cooperen fora

El ministeri d’Afers Exteriors ha acordat recentment les subvencions als programes internacionals que ascendeixen pràcticament a 150.000 euros

Imatge d'una de les activitats d'Aigua de Coco.
Imatge d'una de les activitats d'Aigua de Coco. AIGUA DE COCO

Entitats de diversa índole del país que treballen essencialment per al país mateix, i especialment en l’àmbit cultural i social, consideren “desproporcionats” els ajuts que des de l’administració s’atorguen a organitzacions no governamentals (ONG) que treballen en l’àmbit internacional. Més encara, remarquen, en un moment de dificultats i en què “tot fa pensar que les subvencions públiques patiran una reducció”.

Les diferents fonts consultades han remarcat que no hi ha res en contra ni de les ONG ni dels projectes en què participen. Simplement, que vistes les subvencions que, per exemple, el ministeri de Cultura atorga per iniciatives que es duen a terme al Principat per part d’entitats sovint “petites i sense excessius recursos”, pot semblar “desorbitat” en el programa de subvencions a la cooperació internacional que atorga el ministeri d’Afers Exteriors.

En aquest sentit, esmenten que recentment es va publicar l’edicte pel qual es resolia l’atorgament de les subvencions a les entitats cíviques i altres actors d’Andorra sense ànim de lucre legalment establertes al país i que han presentat programes de cooperació al desenvolupament. Entre quatre ONG -Mans Unides, Fundació Aigua de Coco, Fundació Ibo-Àfrica i Cooperand amb Llatinoamèrica- sumen pràcticament 150.000 euros. Les tres últimes 40.000 euros i la primera una mica menys (28.000 euros).

Són quantitats, recorden les fonts consultades, que en l’àmbit social o encara més en el cultural, tot sovint es reparteixen desenes de col·lectius o entitats. “Està bé que es promogui tot i s’arribi a tants llocs com es pugui, però ara cal ser molt curosos també en certes qüestions. Vénen temps de dificultats i internament també serà necessari més suport que mai”. Per tant, es demana que, almenys en futures convocatòries, es tinguin en consideració la nova realitat també en aquest àmbit.

Comentaris (2)

Trending