Les empreses de neteja no hauran de presentar els antecedents penals dels treballadors en un edicte

Es considera una recollida de dades excessiva i la finalitat de l’adjudicació no implica la legitimació per a demanar-lo

Comentaris

Treballador de la neteja en un edifici.
Treballador de la neteja en un edifici.

Les empreses de neteja no hauran de presentar els certificats d’antecedents penals dels treballadors en un edicte. Així ho determina l’Agència de Protecció de Dades després d’haver rebut diverses reclamacions.

Es considera una recollida de dades excessiva i la finalitat de l’adjudicació no implica la legitimació per a demanar-lo.  De voler-se procedir a aquesta comunicació o si es demostrés que el certificat de penals és necessari per poder exercir les tasques descrites en l'edicte, seria necessari obtenir el consentiment exprés dels treballadors implicats.

En el cas d’un concurs es demanaven els certificats d’antecedents penals ja que es considerava que l’indret on s’havia d’efectuar la feina es guardava informació sensible. En alguns països s’accepta la demanda dels antecedents penals amb la justificació que això pot ser determinant de cara a les assegurances en el cas que l’empleat tingui antecedents.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending