Dona i discapacitat o addicció, doble problema en el món laboral

Stop Violències ha volgut centrar l'atenció d'aquest dia en un àmbit que ningú "hi fixa la mirada" i donar-li l'atenció que es mereix

Un instant de l'acte d'Stop Violències
Un instant de l'acte d'Stop Violències

Les addiccions i la discapacitat en les dones encara són una barrera molt més gran en el món laboral de la que habitualment pot tenir el sexe femení. Per donar-li visibilitat, des d'Stop Violències han volgut fer un remar als drets laborals i a través de testimonis conscienciar sobre aquesta problemàtica.

Stop Violències ha volgut centrar aquest 8M en la llei laboral, posant èmfasi en les dificultats que tenen les dones amb alguna discapacitat o addicció en el món laboral. Una elecció que, com ha apuntat la seva presidenta, Vanessa Cortés, "és un tema que ningú hi posa la mirada" i deixant que la resta d'actes promoguts al carrer tinguessin la seva repercussió.

Primer ha estat l'advocada Elisabet Zoppetti l'encarregada d'explicar els punts més rellevants en drets laborals, així com les diferències entre l'actual text i el que hi havia abans del 2018. Un nou marc legal on en gairebé tots els aspectes els assalariats han perdut. Entre aquest la lletrada ha indicat que ara "és molt més fàcil justificar un acomiadament econòmic. Només s'ha de presentar pèrdues en els darrers quatre trimestres". Davant d'aquest punt, es dona el vistiplau i el treballador només "cobra la meitat del que li correspondria". Aquest ha estat només un dels exemples, però n'hi ha hagut molt més i que sovint són desconeguts pels ciutadans.

A partir d'aquí, i mitjançant vídeos, des de l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius i el Projecte Vida han donat els seus testimonis de les dificultats que tenen en l'àmbit laboral per dos motius: el fet de ser dones i tenir una discapacitat o addicció.

Aquesta participació ha sigut una introducció, ja que, com han indicat, els pròxims dies es podran fer sessions per Instagram amb aquestes dues entitats i en les quals es podrà aprofundir en la temàtica i saber els projectes que tenen per ajudar en aquest àmbit.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending