Disney+, al 2021, però encara sense una data fixa

Els plans de la plataforma preveuen que es pugui veure a Andorra al llarg d’aquest any, tot i que el calendari concret encara és una incògnita

La portada de la web de Disney+ que es pot veure a Andorra.
La portada de la web de Disney+ que es pot veure a Andorra.

Al març farà un any que Disney+, la plataforma d’streaming del gegant de l’entreteniment, es pot veure als països de l’entorn. En canvi, a Andorra encara no s’hi pot accedir. I, per ara, se segueix sense data. Fonts d’Andorra Telecom, que està en contacte amb la multinacional, indiquen que se’ls ha transmès que es preveu fer el llançament al Principat aquest 2021, però sense concretar la data.

I això tant pot voler dir que en poques setmanes estarà disponible com que caldrà esperar fins al desembre. Des de la companyia del ratolí, per ara, no mouen fitxa, malgrat que hi ha un nombre important de potencials clients que, via xarxes socials, ho reclamen. I és que no es pot negar que en un any la situació ha canviat de forma radical i fa que els continguts de la plataforma tinguin encara més atractiu.

La multinacional de l’entreteniment estrenarà a la plataforma films que ara no tenen sortida, al seu entendre, als cinemes per culpa de la pandèmia i també un llistat de sèries centrades en els univers Marvel i Star Wars

La pandèmia del coronavirus també ha tingut un efecte molt important en el món audiovisual. En especial, al cinema. Les grans estrenes que han arribat els darrers mesos a les pantalles d’unes sales amb grans restriccions de públic es poden comptar amb els dits d’una mà. La gran majoria de ‘blockbusters’ que tenien previst el seu llançament al llarg del 2020 es van posposar. I el fenomen continua. Un darrer exemple és el nou ajornament, de l’abril a l’octubre, de ‘No time to die’, la darrera pel·lícula de la saga protagonitzada per James Bond.

D’altres estudis han optat per buscar espais alternatius de distribució. Disney és un d’ells. Ja l’estiu passat va estrenar ‘Mulan’ directament a la seva plataforma d’streaming, amb notable èxit, i ara ha fet el mateix amb ‘Soul’, la darrera producció de Pixar. Tot fa pensar que no serà l’últim cas.

A això s’ha de sumar que 2021 és l’any de l’inici real d’un dels altres punts forts de la plataforma: les sèries. Disney+ té un ambiciós pla de llançament basat, per una banda, en la franquícia d’Star Wars i, per l’altra, en el que es coneix com a l’univers cinemàtic Marvel. Títols com de ‘The Mandalorian’, ‘Wandavision’, ‘Loki’ o ‘The Falcon and the Winter Soldier’ han d’arribar en els pròxims mesos.

Així doncs, l’atractiu de la plataforma va en augment. I, per tant, l’interès dels possibles subscriptors. Per ara, però, toca paciència. Des de la companyia andorrana tot just es té l’any al llarg del qual s’ha d’activar Disney+ al Principat. El moment exacte encara és una incògnita.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending