Deu centres amb tinença de gossos no complien el reglament pel benestar dels animals

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s’ha reunit aquest divendres amb les diferents associacions d’animals per compartir el balanç de la campanya de control i verificació dels nuclis zoològics

La reunió entre el ministeri i les associacions, aquest matí a l'edifici administratiu del Prat del Rull
La reunió entre el ministeri i les associacions, aquest matí a l'edifici administratiu del Prat del Rull Cristian Cortés

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó s’ha reunit aquest divendres amb les diferents associacions d’animals per compartir el balanç de la campanya de control i verificació dels nuclis zoològics. Concretament, s’han identificat 158 centres i, d’aquest total, 10 dels centres detenció d’animals de companyia (CDAC) no complien els requeriments establerts i hauran de realitzar una adequació per no enfrontar-se a una sanció econòmica.

Pel que fa als nuclis zoològics d’animals de companyia, s’han separat en dues categories. D’una banda, resten els centres amb 5 o més gossos, com poden ser les perruqueries canines, cases d’acollida, clíniques veterinàries, centres d’ensinistrament, residències o els centres d’activitats esportives i recreatives, com ara la cinegètica. Segons la ministra, aquests “ja els tenim tots registrats, els anirem inspeccionant però ja han formulat el procediment administratiu d’autorització d’administració”.

S’ha dissenyat un pla per vetllar que els centres compleixen amb els principis i regles per les quals es regeix el benestar animal, adequant-lo a les activitats que s’hi desenvolupen. 

Pel que fa a la resta, que serien els 75 centres amb menys de 5 gossos, s’ha constatat que la major part també compleix la normativa en relació amb el benestar. De moment, s’han inspeccionat un total de 64 centres i només 10 resten pendents de requeriment d’adequació tècnica o administrativa. Les 11 instal·lacions on no s’ha pogut comprovar si complien les normes establertes, han rebut una notificació oficial perquè els seus responsables contactin amb el servei del ministeri per a convenir una data.

Un cop feta l’avaluació inicial, la voluntat del Ministeri és mantenir un control constant al llarg de l’any. Aquesta tasca s’està duent a terme gràcies a la concessió de la gossera a les entitats, fet que ha permès alleugerir de feina el personal del Ministeri. En aquest sentit, s’ha dissenyat un pla per vetllar que els centres compleixen amb els principis i regles per les quals es regeix el benestar animal, adequant-lo a les activitats que s’hi desenvolupen. En cas de detectar irregularitats, els controls s’intensificaran a fi d’assegurar que els responsables emprenen les accions per corregir-les i, en cas de fer cas omís, s’iniciaran expedients sancionadors. A més a més, el ministeri ha habilitat un número de telèfon (+376 336 705) on es podrà denunciar els possibles espais on hi hagués problemes de benestar animal.

Comentaris

Trending