Deneguen la participació a la Fira a una empresa de motos i autocaravanes per no pertànyer a l’AIVA

El comú d'Andorra la Vella al·lega que té un contracte d'exclusivitat amb l'Associació d'Importadors de Vehicles, motiu pel qual no ha pogut accedir a la petició de reserva d'espais

Comentaris

L'empresa exposa els seus productes en aquest terreny, que li han cedit, a prop de la Fira.
L'empresa exposa els seus productes en aquest terreny, que li han cedit, a prop de la Fira. ALTAVEU

Un comerç de motos elèctriques no ha pogut participar a la Fira d'Andorra la Vella per no pertànyer a l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA). El propietari va fer la reserva d'espais per a motos elèctriques, caravanes i una plataforma de mobilitat. El comú només l'autoritzava a instal·lar la plataforma sempre i quan només exposés patinets i no fes cap promoció de motos o autocaravanes.

El propietari ha montat la parada en un terreny que li han cedit molt a prop de la Fira, en una empresa dedicada a la venda de vehicles. En la seva petició de reserva d'espai havia demanat una illa central de 54 m2 per a tots els seus productes i el comú va respondre que la part central estava ocupada i que li podia cedir una illa lateral. Això si només hi anava amb la plataforma de mobilitat i no amb les motos elèctriques i les autocaravanes.

La decisió del comú d'Andorra la Vella pot generar controvèrsia perquè les restriccions en esdeveniments firals són un tema que ja ha estat analitzat anteriorment per la Comissió Europea (CE); una de les conseqüències dels principis que s’exposen en la comunicació interpretativa de la Comissió referent a l’aplicació de les regles del mercat interior al sector de les fires i exposicions és sque la normativa nacional solament podrà limitar o impedir la participació dels expositors en una fira per motius degudament justificats.

Addicionalment, la Comissió considera que una reglamentació nacional que concedeixi als organitzadors la possibilitat de limitar, segons uns criteris indefinits, l’accés a les fires de determinades categories d’expositors, crea una incertesa respecte de les condicions i el dret de participar dels operadors.

Comentaris (17)

Trending