Un consell departamental francès aprova una moció de suport a les militants proavortament d’Andorra

Tots els representants dels Pirineus Orientals li fan costat, tret dels dos d'extrema dreta, i demanen a Emmanuel Macron, que com a copríncep, faci pressió al govern andorrà

1200x680 maxnewsworldfive820318
1200x680 maxnewsworldfive820318

El consell departamental dels Pirineus Orientals ha aprovat una moció de suport a les militants proavortament d’Andorra i especiament a la feina que fa l'associació Stop Violències per despenalitzar l'avortament. La moció ha tingut el vot favorable de tots els consellers tret dels dos d'extrema dreta, Carla Muti i Louis Aliot (alcalde de Perpinyà) que es van abstenir.

A la moció es demana al president de França, Emmanuel Macron, que com a copríncep faci pressió al govern del Principat per a que la despenalització sigui una realitat.  Durant la sessió es va destacar que Andorra s'ha quedat com l'únic pais d'Europa contrari a l'avortament, tret del Vaticà. Això ha estat després que el parlament de Malta aprovés el passat dimecres per unanimitat, la despenalització parcial de l’avortament. A partir d’ara, la interrupció de l’embaràs estarà permesa en aquest país si la gestació posa en risc la vida de la mare o si els metges dictaminen que el fetus presenta alguna malformació.

Els dos supòsits aprovats no satisfan les reivindicacions de les feministes malteses, però consideren que és un primer pas per a aconseguir, en un futur, la plena despenalització. Cal recordar que en aquell país, el catolicisme és la religió d’Estat a la Constitució i que el seu ensenyament és obligatori a les escoles.

El setembre del 2021, un altre país on estava prohibit i que era San Marino va aprovar la despenalització durant les 12 primeres setmanes a través d'un referèndum on va aconseguir una majoria aclaparadora.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending