Conferència sobre la participació ciutadana com a eina d'innovació en l'administració

La ponència de Daniel Tarragó, clarificarà el concepte, desmentirà tòpics i definirà el què, el com i el per què dels processos participatius

Comentaris

Daniel Tarragó.
Daniel Tarragó. ARXIU

La secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana organitza aquest dimarts la conferència ‘Participació ciutadana i administració deliberativa. De l’eficàcia i la intel·ligència de les rutines a la innovació’. La ponència, que es celebrarà de forma virtual a partir de les 19 hores, anirà a càrrec del professor de Daniel Tarragó i Sanfeliu, associat de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor visitant a la universitat de Concepción (Xile).

La temàtica de la conferència girarà al voltant de la participació ciutadana per conèixer i clarificar el concepte, desmentir tòpics i definir el què, el com i el per què dels processos participatius. Així, també s’analitzarà com aconseguir que els processos participatius permetin facilitar i acompanyar el camí cap a la innovació per part de l’administració pública.

La ponència permet seguir la línia d’actuació encetada per la secretaria per apropar a la població la tasca que es realitza des de l’administració per afavorir la participació ciutadana. En aquests sentit, cal recordar que la secretaria d’Estat ha impulsat diversos processos de participació ciutadana des que va arrencar la legislatura com ara l’elaboració del Llibre blanc de la cultura, el projecte de Llei d’Economia Circular o les diverses aportacions sobre l’’Andorra que volem’, entre d’altres.

De manera paral·lela, la secretaria d’Estat també impulsa un curs en línia de participació ciutadana enfocat a l’administració pública. La voluntat és capacitar als diversos departaments perquè puguin emprendre processos participatius de manera proactiva. El curs té una durada de 8 hores dividides en quatre  sessions formatives que es realitzaran durant els mesos d’abril i maig. Ja hi ha inscrits unes 50 persones del personal de Govern i dels comuns.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending