Commoció a la coral d’Escaldes per la situació del ‘massatgista dels sentits’

L’home de 55 anys empresonat de forma preventiva acusat d’agredir sexualment almenys una pacient és membre del grup i molts dels seus components acudien a la consulta del magnetitzador

El processat és especialista en teràpies manuals.
El processat és especialista en teràpies manuals. ARXIU

A la coral d’Escaldes hi ha una forta commoció. I els dies que han passat des de la detenció i empresonament del denominat ‘massatgista dels sentits’ no han fet més que agreujar la situació. Crear neguit i certa tensió. L’home de 55 anys empresonat des de fa gairebé dues setmanes de manera preventiva acusat d’agredir sexualment com a mínim d’una pacient formava part de la coral. I estava (i està) considerat com una excel·lent persona que, a més a més, estava molt implicat amb el conjunt del grup. De fet, no són pocs els cantaires que són pacients també del sanador.

Hi ha fins i tot la sensació, en alguns dels seus companys de coral, que en tractar-se d’un sanitari alternatiu, no sigui tot una mena de conxorxa per tal de treure de circulació algú que no segueix, expliquen les fonts, les pautes de la ciència considerada ordinària, correcta. De fet, segons que han explicat algunes de les fonts consultades, coneixedores del fet, del tracte, del comportament del massatgista, companys a la coral i fins i tot pacient, diversos dels membres del grup de cantaires que alhora han seguit tractament amb el magnetitzador tenen previst declarar en favor seu si els requereixen durant la instrucció del cas o, després, si la defensa de l’home els cita com a testimonis durant la vista que probablement s’acabi fent.

La detenció es fruit de la detenció d'una pacient.

Relacionat

Detingut un massatgista d’Escaldes acusat d’abusar d’una pacient

Les fonts consultades han explicat que es tracta d’un home educat i seriós, que mai s’ha posat en allò que no li demanaven i que comparteix consulta amb la seva dona, que es dedica en un camp sanitari molt similar. Sense treure o donar credibilitat a les dues dones que van denunciar -per la primera, l’home està acusat de violació i és el que li va valdre la detenció; la segona denúncia va suposar l’ingrés sí o sí a presó-, asseguren que les tècniques que usa l’home, d’origen francès, funcionen en molt alt percentatge

L'empresonat es descriu com a especialista en teràpies manuals per a dolences físiques.

Relacionat

La segona denúncia va ser decisiva per a l’empresonament del ‘massatgista dels sentits’

Els consultats expliquen que ningú ha d’oblidar que el sanador en qüestió empra tècniques alternatives, algunes de molt poc agradables. “Però abans de fer qualsevol cosa, sempre informa i fins i tot demana autorització.” Certament, asseguren les fonts, hi ha algunes de les ‘maniobres’ que empra que, d’entrada, segurament no serien considerades el més ortodoxes possibles. Però, consideren, són efectives. Evidentment, els més commocionats són aquells que tenint bona relació a la coral han vist com amb les seves tècniques de cura aconseguit el massatgista eliminar dolors físics o sanar-ne de mentals.

Comentaris (1)

Trending