Càritas rep més temporers que anys anteriors demanant per habitatge

La institució assegura que té els recursos i que els podria destinar, però que no es troba allotjament i, en cas de fer-ho, els preus són molt elevats

El Banc d'aliments de Càritas Andorrana.
El Banc d'aliments de Càritas Andorrana.

Càritas Andorrana també s’està fent ressò de tres de les grans problemàtiques de l’any. La primera d’elles, l’arribada massiva d’immigrants i temporers que està patint el país, i molts dels quals han arribat a la institució per demanar ajuda. Principalment, s’ha demanat habitatge, però des de l’ens, que té els recursos per poder-los destinar, o no els troben, o els troben cars. A més, a causa de la inflació, els està costant més poder abastir el Banc d’Aliments.

En relació a altres anys, des de Càritas asseguren que han constatat un increment de temporers que acudeixen a la recerca de suport o ajuda. La institució és un referent al país a l’hora de poder oferir recursos a aquelles persones que arriben nouvingudes per poder treballar. En aquesta ocasió, la problemàtica principal i la demanda més freqüent és l’habitatge. Des de Càritas, però, assenyalen que, per molt que poden destinar-hi recursos, perquè els tenen, “no es troba allotjament pràcticament, i si es troba, el cost és molt més alt del que era habitual”.

Així mateix, pel que fa als residents del país, en principi no s’han rebut més demandes del que es tenia altres anys. Com a entitat, però, Càritas ha acusat també la inflació i l’augment del cost d’alguns productes. Principalment, a l’hora d’abastir el Banc d’Aliments. També en els preus de diferents proveïdors per altres ajudes que ofereix la institució.

Comentaris (4)

Trending