Canillo és la parròquia que més creix en llars residents i Escaldes-Engordany la que menys

Segons les dades del departament d'Estadística, la majoria estan formades per parelles de nacionalitat no andorrana, amb gairebé dues de cada tres

Una vista de Canillo.
Una vista de Canillo. ARXIU

La parròquia de Canillo és la que més ha crescut en nombre de llars residents en el període 2015-2022 seguida de la Massana i Ordino. La que menys ha crescut ha estat Escaldes-Enordany. La majoria de llars residents estan formades per parelles de nacionalitat no andorrana, amb gairebé dues de cada tres. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Segons les dades de la població estimada del 31 de desembre del 2022, la parròquia amb més llars residents és Andorra la Vella, amb 11.840 llars, seguida d’Escaldes-Engordany, amb 6.621. La parròquia amb menys llars residents és Ordino, amb 2.419. El creixement de Canillo s'explica pels preus dels habitatges, més baixos que a la resta de parròquies, especialment, les centrals.

A partir de les dades extretes de l’Enquesta de Pressupostos Familiars, una de cada tres llars residents a Andorra estan formades per dos membres. En la mateixa línia, el tipus de llar més típic al país està format per parelles, amb una de cada quatre.

L’any 2021, la demografia del Principat està formada majoritàriament, en un 69,8%, per llars sense menors d’edat, és a dir, per llars unipersonals (28,3%), per parelles sense fills (25,9%) i per altres llars sense menors (15,6%). Les llars amb almenys un fill menor d'edat representen el 30,2%. Es considera llar monoparental la llar formada per un sol progenitor legal (pare o mare) que té almenys un/a fill/a menor de 18 anys a càrrec. L’any 2021 representen el 5,2% de les llars andorranes. Cal destacar que pràcticament una de cada tres llars del país estan formades per una sola persona.
 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending