Campanya de sensibilització de Càritas a 16 centres escolars i diverses empreses del país

L’objectiu de l’entitat és recaptar menjar pel Banc d’Aliments i lluitar contra el malbaratament alimentari

Voluntaris de Càritas.
Voluntaris de Càritas. ARXIU

Càritas Andorrana realitzarà, com cada any, la campanya de sensibilització a les escoles, centres educatius i empreses del Principat per recaptar menjar pel Banc d’Aliments i lluitar contra el malbaratament alimentari. Sota el lema ‘Estén la mà i Enreda’t’, pretén conscienciar sobre “la responsabilitat col·lectiva per construir una societat més humana i justa”. La iniciativa s’iniciarà el 20 de novembre i acabarà el 21 de desembre i s’adreçarà, principalment, a infants i joves.

El president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora ha declarat que “la implicació del jovent i l’ajuda desinteressada sempre és benvinguda, especialment en una època tan delicada com l’actual. En aquest sentit, valorem la solidaritat envers la comunitat i les contribucions per aconseguir que l’obra de Càritas tingui un impacte local significatiu”.

Així doncs, la campanya tindrà una doble funció. Primerament, recollir aliments per arribar a les persones i famílies en situació de precarietat durant tot l’any i, també, “educar en valors els més joves a través de la sostenibilitat dels processos de reaprofitament alimentari, l’economia circular i reducció de residus que fomenta aquesta iniciativa”.

La campanya tindrà una doble funció: recollir aliments per arribar a les persones en situació de precarietat i “educar en valors els més joves”.

La campanya de sensibilització de Nadal, que s’iniciarà el 20 de novembre i acabarà el 21 de desembre, comptarà amb la participació de 16 escoles, més del doble que en les darreres ocasions. A més, també rebran aquestes xerrades diverses “empreses destacades” d’Andorra, com Fundació Crèdit Andorrà i Caldea, entre altres.

Els centres educatius en els quals es realitzaran les xerrades enguany són: l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Santa Coloma, l’Escola Andorrana d’Ordino, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança d’Escaldes, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de La Massana, l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Canillo, l’Escola Andorrana de Batxillerat, el Colegio Español Infantil y Primaria María Moliner, el Colegio Español de Secundaria María Moliner, el Col·legi Sagrada Família, el Col·legi Mare Janer, el Col·legi Sant Ermengol, l’Àgora International School Andorra, l’Escola Francesa de Primària d’Andorra la Vella, l’Escola Francesa de Primària d’Encamp, l’Escola Francesa de Primària de Canillo i l’Escola Bressol Neverland.

Càritas Andorrana ofereix “un servei personalitzat i integral a les persones usuàries” que en són beneficiàries a través del programa d’atenció primària. Els treballadors socials de l’entitat elaboren un pla de treball en el qual es poden incloure, entre altres, l’accés al Banc d’Aliments, el Rober, el suport psicològic i “les accions d’acompanyament i assessorament necessàries per millorar una situació determinada”.

Etiquetes

Comentaris

Trending