Campanya de la policia contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues

Es posarà en marxa aquest dissabte i acabarà l'11 d'abril amb controls preventius a tota la xarxa viària

Comentaris

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

El Cos de Policia comença, a partir del proper dia 27  i fins el 11 d’abril , una nova campanya de controls d’alcohol i drogues als conductors. Es faran seguint la línia de campanyes temàtiques encaminades totes elles a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de fer baixar els accidents.

Els controls preventius d’alcoholèmia segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d’informació a l’opinió pública té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres, disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues. Com en d’altres anys, s’anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta  d’evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Etiquetes

Comentaris

Trending