Campanya de l’Arxiu Nacional per recaptar creacions artístiques relacionades amb el confinament

Ara per ara, diverses associacions, persones i entitats ja han fet i dipositat aproximadament unes 50 creacions audiovisuals produïdes durant aquest temps

Cartell de la campanya ‘Arxivem el confinament’.
Cartell de la campanya ‘Arxivem el confinament’.

L’Arxiu Nacional, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, ha llençat una campanya per arxivar les creacions artístiques, innovadores i solidàries de la població del Principat que estiguin relacionades amb el confinament. De moment, diverses associacions, persones i entitats ja han fet i dipositat aproximadament unes 50 creacions audiovisuals produïdes durant aquest temps i els interessants poden col·laborar a través del correu electrònic arxiu_nacional_andorra@govern.ad.

“Els testimonis escrits o parlats sobre com s’ha viscut la situació de confinament poden ser molt interessants per estudiar i donar a conèixer en el futur com es van viure tots aquests esdeveniments a Andorra. Des del mes de març i fins a l’actualitat, s’ha pogut redescobrir la capacitat creativa de la ciutadania que ha fet que el temps de confinament fos més amable. La cultura, l’educació i la música han demostrat que són el bàlsam en un moment incert”, han argumentat des de Govern.

Entre les principals aportacions, destaquen ‘Canillo es queda a casa’, una iniciativa de l’Escola Andorrana de la parròquia per acompanyar els alumnes durant el confinament; la web sèrie ‘Apanyats’, creada per Hector Mas, Adrià Espí, Joan Losada, Lluís Ferrer i Martí Pavía; La celebració de les Caramelles i la Festivitat de Canòlich en línia i la iniciativa ‘Música per al confinament’ de la Fundació ONCA.

Etiquetes

Comentaris

Trending