La benedicció de la Rabassa mostra el bon moment de les explotacions ramaderes d’Ordino

S'han comptabilitzat140 vaques, 80 eugues i 50 pollins i vedells de set explotacions, i el conseller comunal d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu destaca el relleu generacional

Assistents a la benedicció amb una de les vaques.
Assistents a la benedicció amb una de les vaques. SFGA

Ordino ha celebrat aquest dijous la benedicció de la Rabassa pel canvi de guardes. S'han comptabilitzat unes 140 vaques, 80 eugues i 50 pollins i vedells de set explotacions ramaderes de la parròquia. L'acte ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, de la la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i de les autoritats comunals. 

La jornada que serveix per reconèixer als ramaders la seva feina, ha demostrat en paraules del conseller comunal d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Betriu "el bon moment de les explotacions ramaderes i el relleu generacional". En referència al relleu generacional creu que "les noves generacions estan agafant l’ofici i la professió amb molt afecte i amor pels animals. Crec que anem per molt bon camí" i ha reconegut que la importància que té el sector primari per la parròquia, "sense el qual no podria sobreviure".

Betriu, ha afirmat que s'havia arribat a una situació crítica amb l'herba a causa de la manca de precipitacions "però que s'ha solucionat amb les darreres tempestes.SI no hagués plogut hauríem tingut problemes per acabar l'estiu", ha dit.  A Ordino, a banda de les explotacions de vaques i eugues, n'hi ha dues o tres d'ovelles. Malgrat tot, alguns ramaders es queixen perquè la gent només veu la carn als aparadors i a les vitrines però que tenen molta feina i que no està massa ben pagada.

La parròquia ha recuperat la Fira del Bestiar, que l'any passat va comptar amb l'assistència d'unes 5.000 persones, una xifra que s’aproxima a l’assolida el 2021, quan es va recuperar l’esdeveniment. La benedicció marca l'equador de la campanya d'estiu i el pas dels ramats d'Ordino a Rialb. 

ç

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending