Una avaria en les IP fixes d’Andorra Telecom afecta les comunicacions de més de 400 clients

Tot i que per norma la disfunció ha durat uns pocs minuts, alguns usuaris, com el comú d’Ordino, han quedat empantanegats i han tingut molts problemes amb els correus electrònics i altres serveis que depenen de la connexió

Les dependències d'Andorra Telecom.
Les dependències d'Andorra Telecom.

Una “petita incidència bastant acotada” segons Andorra Telecom ha afectat almenys durant aquest matí alguns dels clients de la companyia que disposen d’IP fixa. Per causes que no han transcendit, una de les màquines que assigna les esmentades IP, que són per dir-ho planerament les matrícules de les connexions, el tub pel qual passa la informació, ha patit una disfunció i ha assignat noves IP als clients, causant això una interrupció en el servei. L’anomalia ha afectat uns 450 clients.

L’avaria s’ha donat de matinada i, en principi, amb deu minuts s’ha resolt el problema i s’han assignat les IP noves. Amb tot, però, la ‘interrupció’ ha pogut fer que algunes comunicacions -de matinada especialment correus electrònics- s’hagin perdut pel camí o hagin arribat, en el pitjor dels casos, a destinataris que no pertocaria que haguessin arribat aquells mails. A més, hi ha hagut alguns clients que han tingut problemes per enganxar-se a la nova IP i, per tant, no han pogut tenir el servei comunicatiu com seria el normal.

Hi hauria mitja dotzena d’anomalies més greus i reportades al departament que gestiona les incidències de major abast. Entre els més afectats hi hauria, segons les fonts consultades, el comú d’Ordino. Normalment, d’IP fixes en tenen empreses o grans usuaris -més enllà de privats que, pel motiu que sigui, prefereixen aquesta tipologia d’IP, pel qual s’ha de pagar un suplement. La majoria d’usuaris domèstics disposen d’IPs dinàmiques. És a dir, que a cada connexió sol ser una línia diferent la que porta la informació requerida.

Comentaris

Trending