Els ciberdelictes de pesca han baixat un 52,94% (34 el 2020 i 16 el 2021), els de programari de segrest un 35,36% (22 i 14) i els de segrest i bloqueig d'aplicacions (WhatsApp, Instagram, Telegram...) amb un 23,73% (59 i 45). Durant l'any passat hi ha hagut també 53 casos amb actuacions forenses (fets i en curs) pels 35 del 2020. La majoria han estat delictes contra la salut pública (14), i contra la llibertat sexual (14).
L'àmbit més rellevant en les dades és la pujada en els casos de pornografia infantil que han crescut en un 17,2%. Un dels motius ha estat la pandèmia i els confinaments per casos o per contacte amb un increment de connexions a la xarxa i a les activitats en línia.
En un altre apartat de la resposta es detalla en relació als recursos humans que des del mes de desembre s'han adscrit definitivament dos nous funcionaris de policia al Grup de Delictes Tecnològics del departament de Policia, els quals es troben en espera de rebre durant aquest any les formacions i el material específic. Així mateix, durant l’any 2022 es faran les formacions inicials, continuades i específiques, que s’aniran ajustant en funció de la dotació pressupostada aprovada per a formació del Cos de Policia, condicionades a les ofertes formatives dels cossos policials o d’empreses privades.
Finalment, el marc temporal previst per a l’acompliment dels objectius establerts dins de l’Estratègia de ciberseguretat d’Andorra, així com per a l’acompliment de les seves iniciatives, queda comprès entre aquest any i el 2025,
Comentaris