Assandca crida a participar a la caminada per demostrar a Govern el suport a les reivindicacions

L’entitat posa a la venda 2.000 samarretes per recaptar diners per als projectes que desenvolupa i Saravia recorda que les entitats espanyoles que el cedeixen pisos tutelats han mostrat “neguit” perquè des d’Andorra s’utilitza un servei “i no hi aportem res”

Un moment de la presentació de la caminada contra el càncer.
Un moment de la presentació de la caminada contra el càncer. M. P.

“Nosaltres cada dia lluitem amb Govern per tenir millores i és molt important tenir el suport de la gent. Com ho veiem? Amb la caminada. Si la gent participa tindrem més forces per tirar les iniciatives endavant”. Amb aquesta reflexió el president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, feia una crida a una participació massiva a la desena edició de la caminada contra el càncer.

La cita serà el 29 d’octubre a les 11 del matí. La caminada contra el càncer que organitza l’Assandca arriba aquest any a la desena edició i els organitzadors confien superar les xifres de l’any passat, que al final va quedar un pèl deslluïda per culpa de la pluja. Així, si fa un any es van posar a la venda 1.500 samarretes per recaptar fons, aquest any n’hi ha 2.000 de disponibles. “Esperem tenir acceptació i que la gent participi i si pot ser, que vinguin a caminar”, ha exposat Saravia, deixant clar que tant important és la quantificació econòmica de la recaptació, com la participació perquè “ens dona visibilitat i ens permet tenir un termòmetre de quanta gent està al nostre costat”.

Per al president de l’entitat, la jornada és l’ocasió perfecta per demostrar davant del Govern el suport social a una entitat que segueix reivindicant millores i sobretot estadístiques: “El més important és que surtin números. Portem 9 anys demanant estadístiques i quan tinguem els números podrem discutir molt més”, ha remarcat el president d’Assandca, que ha insistit que la caminada és, de moment, “la manera de demostrar al Govern que hi ha molta gent sensibilitzada i que no s’oblidin de nosaltres com avui estan fent”.

Amb els diners recaptats, s’ha recordat que es financen les diferents accions que tira endavant l’associació, com pagar el transport a pacients que es desplacen per fer-se tractaments, classes de ioga, gimnàs, tallers diversos o els pisos tutelats on es poden quedar aquells que han de passar uns dies a l’estranger per seguir tractaments.

Saravia ha indicat que no tenen estadística exacta de quanta gent pot haver utilitzat els pisos, però sí que ha remarcat que hi ha “neguit de les fundacions a Espanya perquè estem utilitzant un servei que tenen per a ell i no hi aportem res”. Amb tot, ha remarcat que mai se’ls ha negat poder-los utilitzar, però “sí que es demana més implicació, cosa amb què el Govern és escèptic, igual que amb la radioteràpia”.

Finalment, ha aprofitat per fer una crida per aconseguir voluntaris per a les activitats que duen a terme, ja que ha assegurat que cada vegada és més difícil “trobar gent amb disponibilitat de temps”.

TRAJECTE

La caminada d’enguany presenta novetats quant al recorregut. Se sortirà de la plaça del Poble, per anar cap a l’avinguda Meritxell passant per davant de Pyrénées, es baixarà fins a la rotonda, seguint per Meritxell fins al carrer de la Unió. D’allí es pujarà per l’avinguda Carlemany fins a l’alçada de l’hotel les Closes, es creuarà el prat del Roure per anar a buscar el carrer Sant Andreu i tornar cap a l’avinguda Meritxell, plaça Guillemó, doctor Nequi fins a la cantonada de Calçats Albert i tornar fins a la plaça del Poble. En total, però, els 3,7 quilòmetres habituals.

Aquest any, a més de Pyrénées i la Fundació Jacqueline Pradère, City Xerpa també s’ha incorporat com a nou espònsor.

Etiquetes

Comentaris

Trending