Assandca afirma que la Covid ha palesat la necessitat d'una unitat de radioteràpia a Andorra

L'associació ha presentat una nova acció digital contra el càncer que es farà el cap de setmana del 20 i 21 de juny

Una anterior acció solidària contra el càncer a Andorra.
Una anterior acció solidària contra el càncer a Andorra. ARXIU

El president de l'Associació Andorrana contra el Càncer ( Assandca), Josep Saravia ha posat de manifest aquest divendres que situacions com la de la pandèmia de la Covid-19 evidencia la necessitat de disposar del servei de radioteràpia a Andorra i no haver-se de desplaçar. "Durant aquests dies de confinament, hi ha hagut dues persones que han estat diagnosticades de càncer i ho han passat molt malament", ha dit.

Saravia ha fet aquestes declaracions en la presentació que l'associació ha fet amb Vall Banc de la nova edició de l’esdeveniment ‘Andorra contra el càncer’. Enguany, i a diferència dels altres anys en què s’organitzava una jornada solidària, s’ha creat una acció digital per recaptar diners a favor de la lluita contra la malaltia i l’acompanyament dels malalts

El repte #KmsContraElCàncer que es desenvoluparà entre el dissabte 20 de juny a les nou del matí i el diumenge 21 a les nou del vespre, consisteix a realitzar quilòmetres caminant, corrent o en cadira de rodes, des de qualsevol lloc i enviar telemàticament la foto i els quilòmetres fets com a prova de la participació. Vall Banc, patrocinador de l’esdeveniment i col·laborador d’Assandca, en el marc del conveni de patrocini del programa d’activitats que l’associació desenvolupa durant l’any, donarà 5 € per a cada participació.

Es tracta d’un repte digital pel quin s’ha habilitat una pàgina web especial (www.andorracontraelcàncer.com)  i també un número de WhatsApp (366 650) per facilitar l’enviament i la participació del màxim de persones. L’acció un any més, té com a objectiu sensibilitzar la societat sobre la malaltia i donar visibilitat als problemes que afecten als malalts i les seves famílies.

Comentaris

Trending