Aquesta matinada es dormirà una hora menys

Per l’entrada ‘en vigor’ de l’horari d’estiu, quan siguin les 2 caldrà avançar les agulles fins a les 3

Comentaris

Aquesta matinada cal canviar l'hora.
Aquesta matinada cal canviar l'hora. arxiu

Aquesta propera matinada es dormirà una hora menys. O, com a mínim, es disposarà d’una hora menys. I és que hi ha canvi d’hora aquesta matinada: a les 2 d’aquest diumenge seran les 3 i, després d’avançar una hora els rellotges, començarà l’horari d’estiu. Suposadament tot plegat es deu a un major i millor aprofitament de la claror natural, tot i que hi ha molt debat sobre la qüestió.

Sia com vulgui, l’horari que entrarà ‘en vigor’ aquesta propera matinada durarà fins a l'últim cap de setmana d’octubre, quan el rellotge tornarà a l’horari d’hivern. Avui, doncs, dormirem una hora menys. L’entrada del nou horari pràcticament coincideix amb la denominada Hora del Planeta que s’haurà celebrat unes hores abans.

L’edifici administratiu del Govern apagarà l’enllumenat aquest dissabte entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre per sumar-se a l’Hora del Planeta, iniciativa internacional impulsada per World Wide Fund for Nature (WWF). L’acció, que està propulsada a Andorra per l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) i Andorra Sostenible, té com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar mesures per fer front al canvi climàtic, reduir així les emissions de CO2 així com també el consum energètic. Una acció simbòlica que té encara més especial rellevància tenint en compte la situació actual.

Així mateix, durant l’hora de l’apagada energètica voluntària, també tancaran els seus llums els edificis del Ministeri de Cultura i Esports (Hotel Rosaleda), la Seu de la Justícia, la Casa de la Vall i el Consell General, la seu central de FEDA i Andorra Telecom i la seu dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Etiquetes

Comentaris

Trending