L’Apda explica la figura del delegat de protecció de dades amb una guia i un webinar

La xerrada formativa posarà èmfasi en el Registre de les Activitats de Tractament i les funcions i competències de la persona que exercirà el càrreg

Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA
Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA Pilar Candel

L'organisme s'està preparant per a l'entrada en vigor de la llei de protecció de dades personals. Ha fet un primer pas amb la publicació d'una guia i d'una ponència virtual per explicar en què consisteix la figura que crea el text legislatiu, així com un taller virtual monogràfic sobre com afectarà aquesta llei i quines seran les funcions i competències de la persona designada.

L'Agència de Protecció de Dades (Apda) ja té disponible la Guia informativa sobre la figura del Delegat de Protecció de Dades. Una eina que ha de permetre saber a la població els aspectes fonamentals i característiques d'aquesta nova figura, així com les principals obligacions d'aquest càrrec.

Una guia vinculada a la Llei 29/2021, del 28 d’octubre, qualificada de protecció de dades personals i que ha d’entrar en vigor el pròxim mes de maig. El text està disponible a la web de l’organisme i a les seves xarxes socials.

Aquesta no serà la primera l'única l'acció que s'impulsa des de l'Apda en relació amb la llei. De fet, el pròxim 10 de març, impartirà un webinar gratuït. Sota el títol Saps si has de designar un Delegat de Protecció de Dades?, l'objectiu de la xerrada formativa és exposar de forma general les obligacions que s'hauran de complir a partir del mes de maig del 2022. En concret posaran èmfasi en dos aspectes claus: els Registre de les Activitats de Tractament (RAT) i la figura del Delegat de Protecció de Dades (DPD), així com les entitats obligades a designar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending