L’anunci de la formació per ser propietari d’un gos perillós genera dubtes al col·lectiu animalista

Els ciutadans reclamen a l’executiu conèixer en què consistirà i si la prova també l’hauran de realitzar aquelles persones que ja tenen un quisso d’aquestes característiques

Imatge d'arxiu d'un American Pitbull Terrier
Imatge d'arxiu d'un American Pitbull Terrier

A priori, la nova formació que caldrà passar per ser propietari d’un gos potencialment perillós ha estat ben rebuda pel col·lectiu animalista, però ha generat certs dubtes sobre en què consistirà, qui serà l’encarregat de realitzar-la o si els propietaris que ja tenen un ca d’aquestes característiques també hauran de sotmetre's a la prova. En aquest sentit, també preocupen les conseqüències que es poden derivar en cas que l’amo del quisso no superi la prova en qüestió.  

El portaveu de Taxa 0, Jaume Vilamajó ha declarat a l’Altaveu que “abans de tirar endavant una iniciativa com aquesta s’hauria d’haver informat la població per tal que aquests dubtes, ara per ara, ja estiguessin resolts”, i ha afegit que “trobo la mesura correcta si es comença a aplicar des d’aquest moment, però estaria en contra si els ciutadans que tenen un gos potencialment perillós des de fa temps també han de passar la formació”.  

La llei obligarà a fer una formació prèvia per poder ser propietari d'un gos perillós.

Relacionat

Caldrà fer una formació per ser propietari d’un gos perillós

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president d’Apapma, Carles Iriarte. “Per a nosaltres no hi ha races perilloses, sinó propietaris que no eduquen correctament a les seves mascotes. No és que la iniciativa sigui una mala idea, però el fet que es limiti només a algunes races de gos creiem que pot ser discriminatori”, ha argumentat.  

D’altra banda, Iriarte també s’ha mostrat a favor que els banders puguin portar arma perquè hi ha situacions que podrien requerir l’ús justificat d’aquesta. “Fa uns anys van atracar una joieria i els lladres van fugir per la muntanya. I si se’ls troba un bander?”, ha recordat. A més, l’ecologista ha subratllat que, fins que aquest cos no tingui la potestat per aturar els vehicles que accedeixen a les muntanyes il·legalment, la legislació vigent no tindrà cap efecte.  

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending