Andorra Telecom i els youtubers ‘atacats’ consensuen millores per defensar les línies

El director general de l’operadora assegura que els creadors de contingut afectats pels hackers “estan molt contents del servei” i la majoria se’ls han adreçat per poder buscar solucions, el cost de les quals assumeixen en part

Jordi Nadal durant una compareixença aquesta tarda.
Jordi Nadal durant una compareixença aquesta tarda. Toni Solanelles

Andorra Telecom i els principals youtubers residents al país, especialment els atacats pels hackers fa poques setmanes, han mantingut diverses converses per tal de buscar solucions i adoptar mesures per evitar en la mesura del possible que els atacs puguin tornar a reeixir. El director general de l’operadora, Jordi Nadal, ha assegurat que “prendrem les mesures necessàries, tecnològiques” perquè “no podem permetre que des de fora s’ataqui a qualsevol banc, institució, o youtuber establert al país, que se’ls fustigui”.

 

Nadal ha afirmat que la notícia dels darrers dies és que “hem tornat a la normalitat”, que vol dir rebre atacs dins d’uns paràmetres normals. I és que en l’atac més important d’aquests darrers dies contra els youtubers, hi havia uns tres milions d’ordinadors fent demandes de denegació de servei alhora. El director de la companyia pública de telecomunicacions ha assegurat que “normalitat no vol dir relax” i ha deixat clar que “hem d’incrementar les defenses” tot i que “és una qüestió que mai no acabarà; els atacs de fa sis anys farien riure avui, però fa sis anys no”.

Nadal ha reconegut que “hem parlat amb quasi tots” els creadors de continguts per a les xarxes socials residents al país i “estan molt contents del servei” perquè saben que no és un problema de dimensió de la xarxa ni són averies. És un dany causa “clarament per un tercer”. El director general d’Andorra Telecom ha assegurat que no hi ha cap youtuber que estigui decidit a abandonar el país pels problemes soferts i s’ha mostrat satisfet del fet que s’hagin adreçat a la companyia per saber “què han de fer per arreglar-ho”.

Auronplay, durant un dels seus directes.

Relacionat

Els ‘youtubers’ anuncien una denúncia pels atacs hackers

El màxim responsable de l’operadora ha explicat que amb “totes les mesures que estem adoptant”, els atacs soferts les darreres setmanes haurien de passar a ser encara casos més excepcionals. Les accions que han ‘tombat’ la xarxa, ha dit Nadal, no pot ser cosa de cap menor sinó de professionals que es dediquen a hackejar i que cobren elevades quantitats de diners per fer-ho. La investigació per ara no ha revelat cap novetat i s’espera veure si la mobilització d’Interpol a través de la policia andorrana serveix per a alguna cosa.

En tot cas, Jordi Nadal, que ha assegurat que la situació que els youtubers han viscut a Andorra “els hi passaria a tot arreu perquè són magnituds molt elevades” els atacs que s’han rebut, ha explicat que “aquests professionals no tenen una línia normal”. Per tant, algunes de les millores que s’han fet o es preveu aplicar “van a defensar tots els ciutadans” i la despesa l’assumeix la companyia, però hi ha eines que s’hauran d’implementar que suposaran “un cost especial per a les persones que ho necessiten”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending